Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

A TATABÁNYAI ÖNKORMÁNYZAT ÉPÍTÉSI TELKEK ELADÓK: a hivatal szándékosan akadályozza?

dombutca-tb-googlemaps.jpg

Ismételten pályázatot írtak ki Tatabányán, otthonteremtés céljából, önkormányzati tulajdonú és lakócélú telkek kedvezményes megvásárlására. 

Azt írják a pályázat bevezetőjében, szeretnék elősegíteni az évek óta tartó lakáshiányt. Csak azzal a fránya informatikával nem boldogulnak a hivatalban, mert az érintett ingatlanok elhelyezkedését és minimálisan elvárt árát tartalmazó 2. számú mellékletet nem sikerült a pályázathoz feltölteni. Ráadásul ez már nem holmi fejcsóválásra okot adó dolog, hanem elég komoly hanyagság, amely a pályázóknak okozhat kifejezetten nehézséget.

Ejtsünk szót azért a pályázati feltételekről is!

Pályázat benyújtásának határideje: 2021. szeptember 23. csütörtök 9:00. 

Pályázat benyújtásának helye és módja: Tatabánya MJV Gazdaságfejlesztő Szervezete Nonprofit Kft. (2800 Tatabánya Szent Borbála út 1.) 

A borítékon a pályázó, mint feladó neve és címe mellett a következő szöveget is fel kell tüntetni: „Pályázat a/az ……….. hrsz-ú építési telekre” 

A pályázónak írásos ajánlatot kell az Önkormányzathoz benyújtania, melynek tartalmaznia kell konkrétan a megvásárolni kívánt területet, annak nagyságát, a megajánlott vételárat és a terület hasznosítására vonatkozó elképzeléseket is.

A pályázat tárgyát képező, értékesítésre szánt építési telkek Tatabánya területén: 

  • Tatabánya, Baross Gábor utca hrsz 1354/14, 1354/15, 1354/17, 1354/18, 1354/19, 1354/20. 
  • Tatabánya, Petőfi utca hrsz 6151/151. 
  • Tatabánya, Kertváros hrsz 12038/6. 
  • Tatabánya, Kertváros Domb utca hrsz 16717/5.
  • Tatabánya, Alsógalla Táncsics Mihály út hrsz. 3630/25. 
  • Tatabánya, Sárberek hrsz. 11620/32. 

A vételár tekintetében a pályázónak nyilatkoznia kell a meghirdetett, megajánlható vételár legkisebb összegének elfogadásáról. Az egyes telkekre vonatkozó minimum megajánlható vételárakat a 2. számú melléklet tartalmazza. (NA, EZ AZ AMI NINCS FENT!)

Az önkormányzat, mint tulajdonos fenntartja azon jogát, hogy azonos ajánlat esetén az ajánlattevők részvételével versenytárgyalást tart és a legmagasabb árat ajánlók közül hirdet győztest, illetve esetlegesen nem hirdet eredményt. 

Telekvásárlási kedvezmény: A vételárból vásárlási kedvezményt kaphat az a pályázó, aki az adásvételi szerződésben vállalja, hogy az adásvételi szerződés megkötésétől számított 3 éven belül a megvásárolt ingatlanon lakócélú ingatlant valósít meg, a megvalósult létesítmény(ek)re használatbavételi engedélyt szerez. A vételárból adható kedvezmény mértéke: magánszemélyek esetén a telek nettó vételárának 33 %-a, gazdasági társaságok/vállalkozások esetén a telek nettó vételárának 20 %-a. 

A pályázati kiírás kapcsán részletes információ kérhető: Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzatának Gazdaságfejlesztő Szervezete Nonprofit Kft. irodájában az alábbi címen: 2800 Tatabánya Szent Borbála út 1, (régi posta épülete, volt Ságvári E. út 4. – Bejárat az épület mögötti parkolóból) vagy telefonon és e-mailen: tel.: 34/785-580, Rózsa László 30/217-3888, e-mail: rozsa.laszlo@gfsz.hu, 

További részletek a pályázatról itt érhetők el!

 

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre.

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk ezért kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr3416674144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása