Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

LAKÓPARK ÉS SZÁLLODA TATABÁNYÁN: a Lölö pláza volt ügyvezetője építkezne!

terkep-lakopark-szalloda-viemmakft.jpg

Tegnap zöld utat kapott a lakópark és szálloda fejlesztés Tatabányán, a képviselők többsége úgy döntött, hogy megpróbálhatja a projekt kezdeményezője beszerezni a hatósági engedélyeket.

A közgyűlést megelőzően készítettünk egy összefoglalalót, a projekt kezdeményezője a Viemma kft, ügyvezetője Halász Tibor. A kezdeményezés kiagyalója persze simán lehet tök más is, ugyanis a cég könyveiben a terület tulajdonlása nem szerepelt 2020 év végéig.

A projekttel kapcsolatban az említett cég szeretné elérni, hogy az általa jelzett területet vonják belterületbe, illetve tegyék meg a megfelelő építészeti átsorolásokat. Egy ilyen engedélyezés bonyolult folyamat, annál is inkább, mert egy vadonatúj lakópark jönne létre, a hozzátartozó utakkal, parkolókkal, közművekkel, és az jelentős környezeti hatással járna.

A fejlesztő érdekében benyújtott dokumentáció nagyon sok sebből vérzik, hiába hívták fel a figyelmét a szakemberek, nem sikerült egyelőre hiánytalanul benyújtaniuk a dokumentumokat, illetve úgy, hogy a tatabányai adófizetőkre jövőben leselkedő költségek is megítélhetőek legyenek.

A tegnapi közgyűlésen a Schmidt Csaba vezette fideszes képviselők, Boda Bánkkal karöltve próbálták a befektető szekerét tolni, kicsit nekünk kilógott a lóláb. Az expolgi itt egyébként nem állt meg, ugyanis később egy Facebookos posztban is nekiállt a lakópark és szálloda projektet fényezni.

Az ülésen majdnem elsírtuk magunkat, amikor az egyik fideszes képviselő arról beszélt, hogy nem tudnak az ipari parkban dolgozó technikusok Tatabányán házat venni, ezért kell többek a projekt.

Posztjában a volt polgi azzal magyarázza a támogatást, hogy ne kelljen senkinek más településre költöznie.

Némi csúsztatás is belefér a posztjába, hiszen azt írja, hogy a tatabányai tulajdonosok most azt kezdeményezik, hogy a Panoráma út másik oldalán is családi ház építésére alkalmas telket alakítsunk ki, melyből hiány van a városban. 

Megnéztük a Földhivatali nyilvántartást, annak tanulsága szerint a tulajdonosok között nem csak tatabányai személy található, de talán ez lenne a legkisebb baj.

Az állítólagos hiány kapcsán megnéztük az ingatlan.com oldalt, a legnagyobb hazai ingatlanos oldalon a Tatabányán eladó ingatlanokra szűrtünk és az alábbi eredményt adta ki a mai napon:

  • eladó telek 113 db (köztük lakóingatlan fejlesztési területek is)
  • eladó ház   189 db
  • eladó lakás 418 db

No comment!

Azt nagyon sajnáljuk, hogy a közgyűlésen nem kérdezték ki Halász Tibort, a kezdeményező Viemma kft ügyvezetőjét, az ingatlanok jelenlegi tulajdonosát (igaz csak részben, nem mind az övé).  Megígérjük, hogy mi a képviselők helyett megtesszük, ígéretet is kaptunk tegnap tőle, hogy válaszol a feltett kérdéseinkre.

viemma-lakopark-googlemaps.jpg

Ez fontos lett volna, főleg annak fényében, hogy a tervezett szállodáról például egy szó sem esett, amely nem csak az építés során, hanem a működése során is komoly környezeti terhelést jelenthet.

A Halász úr egyébként onnan lehet sokaknak ismerős, amikor még Mészáros Lölöék cége birtokolta a tatabányai Főtér jelentős részét és hozzákezdtek a Szolgáltató ház néven futó épület építkezéséhez, ő volt az ügyvezetője a cégnek (utódja Zsidek Ferenc lett, a szerk.).

Halász úr egyébként nem volt rest lobbizni a képviselőknél a hozzánk, ablakon befújt levél tanulsága szerint. Talán ez is hozzájárult az első lépés sikeres megtételéhez.

Hogy nem építési telkek kialakítása a fő cél, az a cégvezető leveléből is egyértelműen kiderül, ugyanis azt írja többek között, hogy

“A cél nem egy új, a beépítési lehetőségeket maximálisan kihasználó lakásépítési projekt megvalósítása, hanem egy olyan, egyedi, korszerű és természetközeli, a megújuló energiára támaszkodó lakó- és turisztikai épületfejlesztés és az ahhoz kapcsolódó környezet kialakítása, mellyel egy új, élhető városrész jön létre.

A város fejlődésének támogatása, minőségi, természetközeli és 21. századnak megfelelő léptékű LAKÓPARK ÉS SZÁLLÁSHELY kialakításának lehetőségével, mely fejlesztés egyértelműen a város érdekeit szolgálja.”

Azt javasoljuk, mindenki vonja le magában ezek után a konzekvenciát.

 

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre.

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk ezért kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr516672304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása