Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

PLUSZ 50 MILLIÓ A VOLT LÖLÖ-PLÁZÁBA TATABÁNYÁN! Mennyit kell még ráköltenünk?

loloplaza_1.jpg

Megint megy a kavarás a Lölö pláza építése körül, kiderült újabb cca. 50 milliós összeget kell beletolni az épület finanszírozásába.

Mint arról tegnap írtunk, a legfrissebb közbeszerzési dokumentumból kiderült, hogy a szolgáltató ház blokk-hőközpontjának létesítését megpályáztatták, de egyelőre nem valósul meg, mert nincs elég pénz rá. Az az egy biztos, nagyon gyorsan meg kell építeni azt a hőközpontot, mert az őszi nyitás után biztosítani kell a létesítmény fűtését, tehát a T-Szolnak gyorsan újra ki kell írnia egy közbeszerzést, és gyorsan dönteni is kell, hogy ki építi majd, és így is valószínű, hogy nem lesz időben befejezve. A hőközpontra egyébként 20 milliót szántak, de bontási jegyzőkönyből kiderül, hogy az egyetlen pályázó, baráti cég is közel 43 millióért végezte volna el a munkát. Na már most az biztos, hogy ezek után “muszáj” lesz az új közbeszerzésben elfogadni ehhez mérhető, és hamar elő kell keríteni a plusz 23 millát plusz az ÁFA összegét. A T-Szol-nak ki kell pótolni a hiányzó összeget, különben az beruházás befejezése veszélybe kerül, és ezt nem engedheti meg magának a város.  

Lehetne mondani persze, hogy papíron a hőszolgálató költsége az egész, viszont a hőközpont építésére csak a szolgáltatóház miatt van szükség, tehát nyugodtan hozzá számíthatjuk a beruházáshoz az összeget. Nem is olyan régen 300 millióval kellett segítenie az adófizetők pénzéből az építtető céget.

Az akkori határozatból kiderült, hogy az erősen NER barát West Hungária Bau kft kivitelezésében készülő objektum alapozása elkészült, így fizetni kellett közel 300 millió forintot, amit a tatabányai adófizetők álltak direktben, nem volt más aki fizesse. Ezt a pénzt majd a 100 százalékban önkormányzati tulajdonú cég visszaadja 10 év alatt, persze inkább keresztet vethetünk rá.

Most pedig a fentiekből látszik, közel 50 milliót kell újra adnia, tulajdonképpen a tatabányai adófizetőknek. Már csak az a kérdés, hogy vajon ezeken felül hány milliót kell majd adniuk a városlakóknak, hogy rendesen megépüljön az a fránya szolgáltatóház, amit egyébként nem is nagyon akartak a tatabányai emberek, ez csak a NER-es cégeknek nagy biznisz.

Fotó: magyar építők

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre.

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk ezért kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr116659498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása