Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

KEZDŐDHET A BAJNOKI ÁLMOK TERVEZÉSE TATABÁNYÁN: a MOL a kézisek főtámogatója, a szegediek helyett

kezicsapat-tb-grundfostb.jpg

A MOL közleményt adott ki, miszerint a Grundfos Tatabánya kézilabdacsapatát támogatja a 2021/22-es szezonban, a vállalat és a Pick Szeged együttműködése ezzel hivatalosan is véget ért. Óriási dolog ez a tatabányai kézilabda rajongóinak.

A MOL-csoport hagyományosan a magyar sport és egyben a kézilabda egyik kiemelkedő támogatója. A Magyar Kézilabda Szövetséggel való együttműködés keretében a cégcsoport segíti a női- és férfi kézilabda-válogatott munkáját, de nemzeti támogatója volt korábban a hazai rendezésű női Európa-ajnokágnak is.

Most a szponzoráltak körébe bekerült a Tatabánya kézilabdacsapata is, ezzel is segítve egy olyan egyesület fejlődését, amely a játékosai révén a válogatott sikeréhez is hozzájárulhat.

“Óriási dolog számunkra, hogy az ország legnagyobb vállalatát tudhatjuk magunk mögött” - mondta a MOL Csapatnak Marosi László, a Grundfos Tatabánya kézilabdaklub elnöke. Az egykori világklasszis játékos megkönnyebbülése érthető, hiszen “A MOL-csoportnak továbbra is kiemelten fontos a magyar kézilabda jövője, a fiatal tehetségek, a magyar bázisú utánpótlás segítése.

Bízunk benne, hogy a Tatabánya fejlődésében is részünk lehet és mind a hazai, mind a nemzetközi szintéren sikeres jövő vár a csapatra”

- mondta Pantl Péter, a MOL-csoport kommunikációs igazgatója.

A MOL pont egy évvel ezelőtt már segítő kezet nyújtott egy bajba került magyar klubnak, és az OSC pólósai érdemesnek bizonyultak a támogatásra. Az év egyik legnagyobb vízilabdás sztoriját produkáló újbudaiak a magyar bajnokságban és az Eurokupában is a döntőig meneteltek, holott a szezon előtt a klub túlélése is kérdéses volt.

A CÉL UGYANAZ: AZ ÉLMEZŐNYBEN MARADNI

Marosi elmondta, az utóbbi évek hadigazdálkodása a szintentartásra volt elég, a közvetlen konkurensek azonban folyamatosan erősödtek, így az évek alatt felépített tatabányai előny lassan eltűnt.

Meglehetősen nehéz helyzetben lévő klubhoz érkezett Tatabányára a MOL.

“Évek óta a stabilitásunk megtartásáért küzdünk, de a problémák ellenére a sportszakmai célokat rendre teljesítettük”

- mondta a legutóbbi bajnokság harmadik helyén végzett klub igazgatója.

“Mi nem a Veszprémmel és a Szegeddel versenyzünk, még ha természetesen meg is próbáljuk legyőzni mindkettőt [az utóbbi években mindkét sztárcsapatot elkapta a Bányász - a szerk.] A mi konkurenciánk egyre erősebb lett, és a következő szezonban semmivel nem leszünk esélyesebbek a dobogóra, mint a Balatonfüred, a Csurgó vagy éppen a Ferencváros” - szögezte le az elnök.

“A célunk nem változott, szeretnénk a két sztárcsapat mögött a legjobbak lenni, de a 3-6. pozíciók bármelyikével meg tudnánk békélni.

"Látni kell, hogy a problémák miatt több kulcsjátékosunk is távozott, Ilyés Feci befejezte nagyszerű pályafutását, a válogatott védekező specialistája, Sipos Adrián pedig a Veszprémhez igazolt. Nem lesz könnyű szezonunk, hiszen a védekezés a csapatunk erőssége volt, de biztos vagyok benne, hogy Matics Vladan megoldja a feladatot.”

“És vannak még más fontos céljaink is. Úgy gondolom, az utánpótlásunkban kiváló minőségű munka folyik, szeretnénk minél több fiatalt beépíteni, mert nálunk hagyomány, hogy mindig adunk játékost a válogatottba.

Nincs ez másként most sem, a jelenlegi válogatottban is több tatabányai játékos szerepel, és szeretnénk, ha ez a jövőben is így lenne.”

A tatabányai férfi kézilabdaklub az egyik legnagyobb hagyománnyal rendelkező sportági egyesület Magyarországon, 1974-ben, 1978-ban, 1979-ben és 1984-ben megnyerte a magyar bajnokságot, 1969-ben és 1978-ban a Magyar Kupát, 1979-ben KEK-elődöntőt, 1984-ben IHF-kupa-elődöntőt játszott.

A csapat az utóbbi közel két évtizedben megszakítás nélkül szerepel a magyar bajnokság élmezőnyében, a 2021-ben világbajnoki 5. helyezett magyar válogatott keretében hat tatabányai játékos képviselte a klubot. Az egyesület utánpótlásában 250 fiatal kézilabdázik, az óvodásoktól egészen az ifjúságiakig.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr1016651464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása