Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

TATABÁNYÁN UBORKASZEZON? Szücsné ultimátuma, Hoffer képviselő kilépése a DK-ból

szucsne-fekete-hoffer-nagybela.jpg

Uborkaszezon ide, uborkaszezon oda, komoly helyi politikai dolgokról szerezhettünk ma is tudomást.

A téma apropója a legutóbbi közgyűlés, azon belül is az Agora ügyvezetőjének helyzetéről szóló döntés, illetve annak kapcsán néhány téves információ kibontása. 

MSZP-s és DK-s képviselőket sorol a lap a tatabányai Fidesz támogatói közé (a függetlenekről elfeledkezik), hogy ők akadályozták meg a nonprofit cég szorosabb felügyelet alá vonását. Arról elfeledkezik, hogy a több körös döntés során a polgármester asszony még saját frakciójában is kisebbségben maradt, a többség nem támogatta még ott sem.

A témáról mi is beszámoltunk, Szücsné Posztovics Ilona, az ellenzéki összefogás polgármestere májusban saját hatáskörben elrendelte, nevezzenek ki társ-ügyvezetőt az Agora Nonprofit Kft. élére, aki a pénzügyekért és az átláthatóságért felel (évi 20 millióba kerülne). Mégsem lett ebből semmi, mert a közgyűlés visszavonta a döntést. Szücsné polgármesteri vétóval próbálkozott, a következő ülésen újratárgyalták az ügyet, változatlan eredménnyel.

Maga a cikk nem is ezért érdekes, hanem mert két helyben nagyobb jelentőségű történést is megismerhetünk belőle. 

Szücsné Posztovics Ilona ezek után elvárja a, hogy határolódjanak el a renegát politikusoktól.

A 444.hu szerint a polgármester úgy látja, nem egyszeri átszavazásról vagy véleménykülönbségről van szó. Felidézte, hogy a három képviselő (Nagy, Fekete és Hoffer) több kérdésben együtt szavazott a legutóbbi két közgyűlésen, amit Szücsné csak úgy tud értelmezni, hogy példát akartak statuálni vele szemben. Szerinte ez volt a puding próbája, és mindkét szavazáson kiderült, ki, hol áll.

Szücsné arra kérte a helyi és az országos pártokat, hogy vállalják nyíltan, kitartanak-e mellette. Jövő hétre várja a válaszokat, úgy tudja, az MSZP-nél is akkor tárgyalnak az ügyről. „Nem szeretnék zsarolásnak teret adni, nem szeretnék meghajolni. Ezért inkább azt kérem a pártvezetőktől, hogy határolódjanak el ezektől a képviselőktől.” (Ez azért inkább tűnik zsarolásnak!)

A polgármester asszony szerint a lakosság döntő többsége mellette áll (mondjuk ez a közgyűlésben sokat ugyebár nem jelent), számíthat a hivatalára, és „a kommunikáció is a kezünkben van”. Hát ez utóbbiról inkább nem szeretnénk véleményt nyilvánítani. 

A másik fontos változás a helyi politikában, hogy a DK-s Hoffer Dávid képviselő kilépett a pártjából. 

Ugyan nyaral, de közösségi oldalán elértük a képviselőt, aki nekünk is elküldte az ügyre vonatkozó válaszait.

Azt írta, szavazatával nem a Fideszt támogatta, hanem a cég működőképességét. „(...) ha egy cég rosszul működik, szerintem le kell cserélni az ügyvezetőt, nem mellé tenni egy másikat plusz évi 20 millióért. A polgármester a jelenlegitől elvonta a jogokat, átadta a másik ügyvezetőnek, akit viszont nem nevezett ki. Így a cég működőképessége veszélybe került”.

Döntését az is befolyásolja, hogy az átvilágítási anyagot és a cég válaszait csak közvetlenül a szavazás alatt kapták meg, és ez nem volt összhangban a korábban szóban elmondott információkkal. „Fontos, hogy azt is megszavaztam, hogy írjunk ki pályázatot az új ügyvezetőre és a cég átalakítására készüljön előterjesztés. Aki ezt arra egyszerűsíti le, hogy én, vagy bármely kollégám »a Fideszt támogatta«, az vagy információhiányos, vagy megrendelést teljesít. Lelke rajta.”

Hoffer nem érzi veszélyben az összefogást. „Én a város és a választók érdekeit tartom szem előtt. Ez így lesz a jövőben is. Arra szavazok, ami megítélésem szerint a város és a benne élők érdeke.”

Szerinte elkerülhetetlenek az ilyen helyzetek, hiszen átszavazás nélkül semmilyen ügyben nem születhetne döntés, előfordult olyan is, hogy a polgármester szavazott a Fidesszel, szemben az Összefogás-frakcióval.

A DK-ból való kilépéséről azt írta, ezt hosszú folyamat előzte meg. „Ehhez a művileg felfújt Agora-hisztériához semmi köze nincs. Elsősorban a párt helyi vezetőinek velem szembeni magatartása, a párt vallott és hangoztatott értékeivel ellentétes tetteik miatt döntöttem így, de nem szokásom visszafelé kiabálni, ezért nem is fogok a volt pártomra rosszat mondani.”

A másik kipécézett képviselő, Nagy Béla közösségi oldalán reagált a cikkre:

“Megszűnt az a világ, amikor az Összefogás oldalon mindenki a polgármester szavait leste, és ész nélkül nyomta a gombokat, ami Szücsnének kellett! Megjegyzem a fidesz senkit nem vett meg, senkit sem környékezett meg ismereteim szerint, ez a helyzet egyedül a polgármesternek köszönhető. 

A cikkben sok "szellemi szárnyalás" is helyet kapott a szerző részéről, aminek semmi alapja sincs, és gyakorlati kérdésekben is téved! Csak egyet mondjak, nekem megválasztásom óta jó a viszonyom a városüzemeltetéssel, a hivatal irodáival, és remélem ez így is marad!”

Szücsné Posztovics Ilona mozgatórugóiról az a véleménye, hogy:

“az elmúlt időszak nem szólt másról, mint a novembertől itt dolgozó jegyző példaértékű munkájáról amit aztán jutalmazni is kell rendesen, az lmp egyik oszlopos tagjának munkahely kereséséről a polgármester részéről, a GFSZ-től, az AGORA második ügyvezetőjén keresztül, a T-szol igazgatóságáig, a konzultáció teljes lenullázásáról a vészhelyzeti időszakban! Az alpolgármester személyes okokból történt leváltásáról, a szocialista, vagy azokhoz köthető politikusok januári leszámolásáról, majd a vészhelyzet lejártát követően fellépő új egyeztetésekről, hogy visszanyerje a szavazatokat a közgyűlésben!”

Fekete Miklós nem kívánt a cikk kapcsán reagálni, elmondta, hogy még nem olvasta el.

 

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre.

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk ezért kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr4916643518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása