Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

TÍZEZEREK TATABÁNYÁN OLTÁS NÉLKÜL: mennyiért vállalnád az oltást? Szavazhatsz róla!

koronavirus-oltas-gyogyszer-356843.jpg

Nagy fejtörést okoz ismételten a koronavírus az európai országoknak, így Magyarországnak is. 

A negyedik hullám elkerülhetetlen lesz Magyarországon, ugyanis Nyugat-Európában már elkezdődött. Éppen ezért a kormány egyelőre még önkéntes orvosok és orvostanhallgatók közreműködésével keresi meg augusztus elsejétől az oltatlan 60 év felettieket. Lesz még, közvetlenül az iskolakezdés előtt a 12-15 év közötti gyerekeknek is oltási kampány.

Jelenleg majdnem hárommillió ember nincs még beoltva és az utóbbi időben jelentősen csökkent a naponta beadott oltások száma. Ezzel kapcsolatban az ATV Híradója megkereste az EMMI-t, akik válaszukban azt írták: az Operatív Törzs hamarosan több akciót is elindít az átoltottság további növelésére.

"Nekem az az érzésem, rengeteg olyan ember van, akinek nincs internet hozzáférése, nincsen számítógépe, és ennek következtében nem is tudna regisztrálni, még akkor se, ha akarna" - jelentette ki Duda Ernő virológus, aki szerint külföldi minták alapján újra fellendíthetné az oltási hajlandóságot valamilyen jutalmazás.

"Meg vagyok róla győződve, hogy abból a 3 millió emberből, aki még nem oltatta be magát, egy 10 ezer forintos bónusszal biztos hogy legalább egy másfél milliót be lehetne oltatni" - vélekedik.

A híradó egy másik aspektust is megnézett, ugyanis Pulai András közvéleménykutató úgy látja, van összefüggés a pártpreferencia és az oltás elutasítása között: 

"Azért egyértelműen látszik, hogy az ellenzékiek enyhén oltáspártibbak" - nyilatkozta az ATV Híradójának kérdésére a szakember.

"Ez szerintem elsősorban a Fidesz szavazók demográfiájának köszönhető. A Fidesz szavazói kisebb településeken élnek, illetve alacsonyabban iskolázottak, és ez megjelenik ebben a kutatásban, illetve kutatási eredményben" - tette hozzá.

Ennek kapcsán szeretnénk megkérdezni olvasóinkat, anyagi juttatással rávehetnénk-e azokat a tatabányaiakat oltásra, akik még nem tették meg?

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre.

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk ezért kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr9016637860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása