Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

SOKAN KIAKADTAK AZ ÚJ BUSZMENETRENDEN TATABÁNYÁN! Önnek, hogy tetszik?

tbuszon.jpg

Július elsejétől néhány ponton módosult a tatabányai autóbusz menetrend, tájékoztatta a lakosságot a T-Busz nemrég. Ahogy az már csak lenni szokott, azonnal érkeztek reakciók az új menetrendre, sok utas fel volt/ van háborodva bizonyos változtatások miatt.

“A 38-as járat ettől az időponttól betér a kertvárosi lakótelepre, ami kényelmesebb közlekedést jelent az itt élők számára.

Az 5P jelzésű járatok közül a reggeli és a délelőtti órákban munka- és szabadnapokon összesen négy pár járat közlekedik. A változással az 5P és a 15-ös járatok a Töhötöm úti megálló(ig/tól) szállítja utasait.

A 2-es, 9-es és 38-as jelzésű járat nem tér be az autóbusz állomásra, mindkét irányban a Vértes Center, illetve Álmos Vezér úti megállóban lehet fel- és leszállni.

A korábban kísérleti jelleggel indított 71-es járat megszűnik. A tapasztalatok szerint átlagosan 1-2 utas használta csak ezt a lehetőséget.

Szabadnapokon (szombatonként) egységesen 13 óra helyett 12 órakor tér át a helyi menetrend az egy órás követésre, tehát déltől közlekednek ritkábban az autóbuszok.” -írta Facebookos tájékoztatójában a városi buszos cég.

Jöttek is rá a felháborodott kommentek rendesen. A legtöbben azon akadtak ki, hogy a 2-es , a 9-es  és a 38 -as buszjárat már nem tér be az autóbusz állomásra.

“Nagy rossz megoldás hogy a 2es busz nem megy be az autóbusz állomásra.

Könnyebb volt megközeliteni a vasútállomást a sok lépcső miatt. Idősekre nem gondol senki ?”-fogalmazta meg az egyik hozzászóló. De megszólalt az ügyben Nagy Béla független önkormányzati képviselő mégpedig a kihirdetés előtt, június 30-án:

“Kénytelen voltam megnézni a holnaptól érvényes új T-busz menetrendet! Mivel én busszal, vagy gyalog közlekedek a városban, napok óta hallom, hogy az emberek hová küldik az önkormányzat vezetőit, és a busz közlekedésért felelős cég illetékeseit! Eddig is az jellemezte a közlekedést, hogy például Budapestről érkezett a városba, kénytelen volt tudomásul venni, hogy az érkezéskor már elment az 5-ös busz, várhatott tovább, ez vasárnap még cifrább volt az óránként egyszer közlekedő járat miatt!”-fogalmazott a politikus.

Majd hozzátette: “Mivel sok idős ember panaszkodik, hogy a volt szanatórium környékén van kertje, állataik vannak-kutyák, macskák, stb.-akiket etetni kell, és mi arra is képtelenek vagyunk, hogy az őszi, téli hónapokban naponta legalább egy kisbuszt indítsunk oda reggel, és egyet 14 óra körül vissza! Eddig legalább az út elejéig el tudtak menni, most annak is vége, ahogy nézem a menetrendet, amin aztán legyen aki eligazodik!”

Azért a menetrend-változásokra mindig érzékenyen szokott reagálni a város népe, és nyilvánvalóan nem lehet mindenki kedvére tenni, minden egyes egyéni szempontot figyelembe venni. Ennek ellenére, lehet, hogy pár pontot nem gondoltak ált. Mindenesetre még csak pár nap telt el, várjuk ki a végét, lehet, hogy összeáll majd a menetrend, látni és érteni fogjuk, mit miért csináltak az új menetrend megalkotói.

Az új buszmenetrendet itt nézheti meg.

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre.

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk ezért kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr4816612570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása