Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

VÖRÖS KÓD LÉPETT ÉLETBE: itt a tatabányai helyek listája, ahová bemenekülhetsz!

vertes_center_1.jpg

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján a következő napokban a napi középhőmérséklet meghaladja a 27 Celsius-fokot, ezért VÖRÖS KÓD LÉPETT ÉLETBE. A riasztás az előrejelzések alapján csütörtök reggel 8 óráig lesz érvényben.

A speciális eljárásrend alatt az élet védelme az első, ezért - bár a hajléktalanok elhelyezése elsődlegesen a hajléktalanellátást nyújtó intézmények feladata - a szociális szektorban a diszpécser jelzése alapján minden intézménynek fogadnia kell a hajléktalanokat attól függetlenül, hogy kiknek nyújtanak szolgáltatást - közölte az államtitkár.

Mindenkit arra kérünk, ha bajba jutott embert lát, hívja a regionális diszpécserszolgálatot, amely a jelzések alapján azonnal tud intézkedni.

Vörös kód idején tájékoztatást kell adni – az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság által közzétett adatok alapján – arról, hol van nyitva lévő klimatizált helyiség. Közölni kell azt is, hol van ingyenes vízosztási hely, párakapu. Szükség esetén meg kell szervezni, hogy az érintett helyekre az érintettek eljussanak a gondozószolgálatok, krízisautók bevonásával.

A következő napokban tovább erősödik a kánikula, többfelé 40 fok közeli csúcsértékeket is mérhetnek. Aki teheti, tartózkodjon árnyékban, légkondicionált helyiségben, a legmelegebb órákban kerülje a megterhelő fizikai munkát.

Azon légkondicionált helyiségek listája, amelyeket bárki igénybe vehet, EZEN A LINKEN ELÉRHETŐ.

Külön kigyűjtöttük a tatabányai helyszíneket, amelyek a következők:

Tatabánya Bárdos László u. 2. Integrált Közigazgatási Központ (Omegapláza)
Tatabánya Győri u.7. Vértes Center Pláza 
Tatabánya Győri u. 11. OBI 
Tatabánya Bláthy Ottó u. 1. TESCO Hipermarket 
Tatabánya Szent Borbála u. 33. LIDL áruház 
Tatabánya Győri u. 31. LIDL áruház 
Tatabánya Fő tér 6-8 Főtéri Üzletház
Tatabánya Bánhidai ltp. 102. CBA 
Tatabánya Hadsereg útja 40. CBA 
Tatabánya Győri u. 35. Penny Market 
Tatabánya Szent Borbála u. 39. Penny Market 
Tatabánya Dózsa György u. Spar Áruház 
Tatabánya Szent Borbála u. 33/1. Spar Áruház 
Tatabánya Sárberki ltp. 203/A. Spar Áruház 
Tatabánya Béla király krt. 67. Spar Áruház 
Tatabánya Vadász u. 26. Spar Áruház 
Tatabánya Köztársaság útja 44. Spar Áruház 
Tatabánya Szent György u. 48. Spar Áruház 
Tatabánya Gál István ltp. 301. Spar Áruház 
Tatabánya Szent Borbála tér 1. Vértes Agorája (kizárólag védettségi igazolvánnyal látogatható)

A nagy hőség az egészséges szervezetet is megterheli, bárkinél okozhat egészségügyi panaszokat, kellemetlen közérzetet, dekoncentrációt. Különösen veszélyeztetettek a kisgyermekek, az idősek, valamint a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők. A meleg az autósokra is kedvezőtlen hatással lehet, ezért kérjük, vezessenek óvatosan. A vízparton tartózkodók mielőtt vízbe mennek, hűtsék le magukat, különösen napozást követően. Felhevült testtel ne ugorjanak a vízbe! 

Ügyeljünk az elkövetkező napokban a fokozott vízivásra. Kerüljük a kávé, az alkohol, a magas koffein- és cukortartalmú üdítők és zsíros ételek fogyasztását. Lehetőség szerint 11 és 15 óra között ne tartózkodjunk a napon, a bőrünket megfelelő ruházattal és napvédő szerekkel védjük a leégés ellen. Ne hagyjuk a gyermekeket, állatokat parkoló autóban. Ha valaki autóban hagyott gyermeket, házikedvencet lát, hívja a 112-es segélyhívó számot. Ne hagyjunk az autóban fertőtlenítőt, hígítót, festéket, öngyújtót, mert ezek is meggyulladhatnak a nagy melegben.

A tűzoltók felhívják a figyelmet, meleg időben a növényzet is hamarabb kiszárad és könnyebben meggyullad. Erdőben csak a kijelölt tűzrakóhelyen szabad tüzet gyújtani, ezt is csak akkor, ha nincs elrendelve tűzgyújtási tilalom. A sütögetés után pedig úgy kell eloltani, hogy ne tudjon visszagyulladni. Azok, akik a kertben grilleznek, bográcsoznak, ne hagyják magára a tüzet.

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre.

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk ezért kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr6816600082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása