Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

TRÉBÁNYAI SÖRFESZTIVÁL ÉS DISZNÓVÁGÁS: Sirassuk-e a sufni tunig, susogós programokat

malacsagok_tatabanya_pont.jpg

Valamiért most elindult a Facebookon a Tatabányai Sörfesztivál és a Malacságok visszasírása. Nyomják a politikusok is, hogy jaj, jaj, de hiányzik, meg így meg úgy. Arra gondoltam, hogy tényleg olyan emeletes programokat kell ennyire hiányolni, ahol disznót vágnak az Árpád téren és rég elfelejtett, már nagyon hamis kajla sztárocskák próbálják elénekelni 40 éves szörnyű számaikat, amelyektől már annak idején is szívrohamot kapott az ember? Miért van ez a nosztalgia a rossz ízlés után? Bennem mindig felmerül, hogy egy ilyen eseményt egyébként miért kell lebutítani egy falusi búcsú szintjére ( bocsánat a falusi búcsúktól, de egy megyeszékhelyen más kell). 

Akárhogy is, de erősen emelni kellene színvonalat, esetleg elmozdulni más irányokba is. Ami miatt például már a fővárosból szívesen jönnek hozzánk. Tatabánya és környéke rengeteg felfedezésre váró, csodálatos szép területtel rendelkezik (Erőműi-tó és lakótelep, Vértes hegyoldala, csak hogy néhányat soroljak) , nyáron egymást érhetnék a különböző zene, kulturális és sport fesztiválok, és most nem a falusi búcsú jellegű eseményekre gondolok, amikor Bunyós Pityu Dj. Bobót énekel, hanem az innovatív esetleg meglepetést okozó programokra.

Itt van például a  Dadabánya undergorund fesztivál is, ami illik a város ipari jellegéhez, és  igen híres festők, írók és zenekarok adják egymásnak a képzeletbeli kilincset. 

Mondjuk a Sörfesztiválon azért már szoktak lenni minőségi programok is, ezt kellene erőltetni, hogy minél több legyen belőlük. 

Értjük, mi hogy Schdmit Csabáék miért kezdik el a hiányolni ezeket a városi programokat, ez is jó támadás Szücsnéék felé, csak azt felejtik el, hogy a koronavírus-járvány mellett azért sincs ezekre most keret, mert szinte kivéreztették az ellenzék vezette önkormányzatokat, többek között Tatabányát. is.

A volt polgármester hiába sírja el magát a Facebook-oldalán, kicsit hiteltelen, amit művel. Ráadásul az Árpád-tér környékén lakók a Sörfesztivál alatt nem tudtak pihenni, akkora volt a zsivaj pár napig, de a fesztivál utáni állapotokkal is volt elég gond, amikor konkrétan szemét-dzsungellel szembesült az átlagpolgár.

Schmidt egy kommentelőnek meg is írta, hogy azért épül a Megyeháza-tér előtti placc, hogy ott legyenek az ilyen programok, mert távolabb van a házaktól. Hát, nem biztos, hogy annyit segíteni fog a problémán, mert nincsen sokkal messzebb. A fő gond nem is ez, hanem a minőség. Az a baj, hogy a ötlete a mostani kurzusnak sincs, hogyan emeljenek a nívón, valószínűleg folytatni fogják ezt a fal tövébe hugyozós, mulatós fílinget árasztó programokat a jövőben.

A fotó illusztráció

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre.

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk ezért kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr3516598442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása