Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

FASZA HANGOS A TATABÁNYAI SÖRFESZTIVÁL! Vajon a hangosítót meg kellene lincselni?

sorfesztival2019-tatabanyapontfboldal.jpg

Kérem tisztelettel, sörfesztiváloztunk, juhéj!! - így kezdte egy hangmérnök olvasónk nekünk küldött levelét, amelyben szakmai szemszögből mondott véleményt a még most is zajló tatabányai eseményről.

Ahogy a mondás tartja, kenyeret és cirkuszt a népnek. Hát a cirkusz, az bizonyosan megvolt. Olvasónk hangmérnök, és hála egy “fergeteges” dj-nek, éppen 3 óra  alvás után a Budapest Parkba tartó útján írta nekünk sorait. Ott éppen egy Unicef-es nagy rendezvényt ment hangosítani. Ezt csak azért tartotta fontosnak leszögezni, hogy nem az a "Jajj mert a mai fiatalok hogyan szórakoznak" típus. Azt írja,

“Szeretem, ha buliznak az emberek, nem vetem meg a hangos zenét sem. De!. És itt a de! A tatabányai sörfesztivál tervezése, hogy is mondjam valahogy kicsit kókány bt módra sikeredett.”

Amikor valaki fejéből kipattant, hogy Csabikám (ez most csak véletlen keresztnév) hagy legyen má' egy betonplacc közepén valami bányászvárosi múlthoz méltó rendezvény, ahol úgy megküldhetem a cuccot,hogy egész város hallja. Na, itt már az elején félresiklott a dolog, mert egy ilyen helyszínen úgy pattog a hang mindenfelé, mint most reggel az a hajnalról itt maradt bácsi, aki kóválygott az állomáson.

Ez egyértelműen, egy szervezési/tervezési hiba. Ennek van felelőse. Olvasónk személyes tapasztalata, hogy ez részben a hangosító oldaláról is felelősség. Egyrészt jogszabály írja elő, hogy a hangfalaktól illetve a keverőállásban mért hangnyomás (ez hétköznapi módon a hangerő) milyen értékig mehet el, függetlenül az engedélyektől!

Egyetlen hatóság sem ad ki olyan engedélyt, hogy fél 1 kor hajnalban a belváros közepén, a koncert utáni stáb Dj Heregolyót, uccsó fellépőként 150dB-el tolhatja.

Olvasónk elmondása szerint legtöbbet mostanában egy világhírű magyar autentikus cigányzenekarral jár mostanában, semmi tucituci, semmi lábdob. Szeretik a hangerőt, de folyamatosan nézik a zajszintmérőt, főleg belvárosi helyszíneken.

Háromnegyed 1 tájban Dózsakertben remegett a redőny, a Réti úton. A basszus, az olyan. Megy mint gólyakaki a levegőben, mindenfelé. Mielőtt széttárnánk a kezünket, vannak módszerek amelyekkel ki lehet oltani (ez persze több melót jelent)

A szakember azt mondja, hogy előző nap a zenekarok nem voltak zavaróak, erre jön valami "kezeketamagasba" Dj és nem tud aludni a legjobb szándékkal sem. A rendőrséggel folytatott beszélgetés során a szervek elmondták, hogy tudnak a problémáról, és folyamatban van a megoldása. És lőn, 5 perc mulva csend is lett.

Lehet megkövezni, karóba húzni vagy beledugni a kolléga fejét a hangfalba, de inkább az a helyzet, hogy picit ismét túllőttek a "kultúra teremtésen" a tisztelt városvezetőink, illetve inkább az az ember, akit a mi adónkból olyan jól megfizettek, mint hangosítót.

címlap: tatabanyapont.hu/Hegyi Levente

Itt léphetsz be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr4614897228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása