Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

KIDODHATOD A VÉDETTSÉGI KÁRTYÁT: megjött a mobilapp, digitálisan igazolhatod magad

vakcinautlevel_app_123rf.jpg

Elérhető, letölthető a digitális védettségi igazolvány - szúrta ki a telex.hu.

Már a tegnapi kormányinfón is beharangozták konkrétan, de egyelőre azt jelezték a kormány beszélőfejei, hogy még nem lesz éles. Jelen állapot szerint viszont mind a Google Playben, mint az App Store-ban megtalálható az app, illetve az eeszt.gov.hu/hu/mobilalkalmazasok link segítségével vagy egyszerűen, ha ráguglizunk, hogy EESZT,. 

A mobiltelefonos applikációval lehet majd igazolni a védettségi oltás beadatását, az alkalmazás az oltott nevét, az érintett tajszámát, az oltás idejét, a fertőzéssel szembeni védettség tényét, vagy annak a hiányát is megjeleníti.

Az első használat előtt az EESZT-ben regisztrálni kell, hat jegyű PIN-kódot kell megadni, az appba pedig majd ezt a PIN-kódot kell beírni, hogy látszódjanak az adatok.

A portál összeszedte a legfontosabb a dolgot:

 

  • először is be kell lépni az EESZT felületére, és el kell látogatni a fentebb már linkelt, Mobilalkalmazások almenübe;
  • majd itt alul az EESZT Alkalmazás alatt rá kell kattintani az új regisztráció gombra – ha ez nem jelenik meg, hanem egy piros hibaüzenetet lát, akkor frissítsen rá párszor az oldalra, vagy esetleg lépjen be a telefonján az EESZT-be, utóbbi a szerkesztőségben többünknek is megoldotta a problémát;
  • a telefonunkra letöltött alkalmazásban meg kell adnunk a tajszámunkat, aztán be kell olvasnunk az EESZT-ben megjelenő QR-kódot, aztán a telefonon megjelenő kódot be kell írnunk az EESZT-ben megjelenő mezőbe;
  • meg kell adnunk egy hat számjegyű PIN-kódot, amivel azonosítani tudjuk magunkat;
  • innentől pedig nincs más hátra, mint belépni a telefonunkon, és élvezni a digitális védettségi igazolványunkat.

 

Egyelőre a visszajelzések szerint még sok a rossz, vagy hibás visszajelzés, de senki ne csüggedjen, aki digitális védettségi igazolást szeretne a magáénak tudni.

kép: illusztráció

 

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre.

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk ezért kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr1016559132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása