Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

MINDENHOL TERMESZTETT KÁBSZERT: most a tatabányai bíróság elé áll a díler

kannabis.jpg

Mire jó, egy elhagyatott erdőrészlet? Hát, lehet például jó kis kábszert termeszteni.

A hétfőn a Tatabányai Törvényszék elé álló elsőrendű vádlott az ügyészség szerint, cselekményének az elkövetését közvetlenül megelőzően jövedelemmel nem rendelkezett, ezért gondolt egy merészet és 2019. telén elhatározta, hogy kannabisz értékesítéséből rendszeres jövedelemre fog szert tenni. Ennek érdekében kibérelt egy sertéstelepen levő magtár épületet, amelynek lezárt emeleti részén még 2019 év folyamán 137 tő kannabisz növényt nevelt. A tevékenységét közel negyven darab sátorban csinálta, amit a célnak megfelelően felszerelt és az általa lopott árammal üzemeltette. 

Miután szerette volna bizniszét nagyobb méretekben is űzni, ezért 2019. május-júniusában felvette a kapcsolatot a vadászként dolgozó másodrendű vádlottal annak érdekében, hogy egy erdőben is kannabiszt termesszenek, majd azt rendszeresen értékesítsék, amelyben aztán meg is egyeztek. Az év május és október közötti időszakban egy elhagyatott erdőrészen kialakított ültetvényen 37 tő növényt ültettek, majd szeptember végén le is szüretelték azokat. 

A leszüretelt hajtásokat, ágvégződéseket egy pinceházba vitték, ahol így cca. 1,6kg tömegű kannabiszt szárítottak, illetve készleteztek. Az elsőrendű vádlottnak ráadásul még lakóhelyén is volt egy kisebb ültetvénye, innen is hozott több, mint fél kilót. 

Ezután az elsőrendű vádlott a másodrendű vádlott tudtával és beleegyezésével vevőt kutatott fel, és az eladás részleteiben is megállapodott. A cucc átadására 2019. október 07. napján került volna sor, amely azonban nem történt meg, mert a vádlottakat a rendőrség tetten érte. 

 

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre.

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk ezért kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr9416512190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása