Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

ENNYIEN HALTAK BELE NÁLUNK AZ OLTÁSBA: vigyázat, durván manipulált adatokat tettek közzé!

covid-oltas7.jpg

Durván manipulatív statisztikát közölt a kormányzati tájékoztatási központ koronavírus részlege.

A közösségi oldal tanulsága szerint a kormány 3 órája nyilvánosságra hozta a magyarországi oltások utáni fertőzési és halálozási adatokat. Az alábbi képet posztolták a Facebook-oldalukra, amihez annyit fűztek hozzá, hogy “jól látható, hogy minden Magyarországon használt vakcina hatékony és erős védelmet nyújt a fertőzés ellen”.

masodikoltasutanistatisztika-fbkoronavirusgov.jpg

A képen lévő statisztikai adatok összeállításának metodikájáról semmit nem írtak, tehát pusztán darabra hasonlítottak össze oltásokat. Például amivel a legidősebb, legveszélyeztetebb korosztályt oltották. A kormány által közölt statisztikák alapján a második oltás után összesen 5714 fő betegedett meg, míg 273-an hunytak el. Azért is fontos lenne többet mondani a módszertanról, mert elképesztő különbségek vannak a magyar és több külföldi ország adatai között.

Ez azért érdekes, mert oltani ugyebár csak az idén oltanak, vagyis az idén meghaltak kb. 2 százaléka az oltásba halt bele.

És akkor tegyük hozzá azt a kormányzati propagandában hangsúlyozott mondást, hogy már az első oltás is megfelelő védelmet biztosít. Hiába hangsúlyozzák szakemberek, hogy a vakcinák jellemzően csak a második oltás után 2-3 héttel adnak teljes védettséget. 

Ráadásul Orbán Viktorék ahogy a teszteken is spóroltak/nak, az antitest vizsgálatok kapcsán sem igyekeznek a lakosságot minél nagyobb biztonságban tudni (vagyis megvizsgálni, mennyire hatékonyak a vakcinák). Jellemző példa ezekre, hogy  a kormány az iskolák újraindítását és a teraszok nyitását is az első oltáson átesettek (és nem a védettek) számához kötötte.

A kormány egyik fő beszélőfeje, Gulyás Gergely kancelláriaminiszter erre a statisztikára utalt, amikor azt mondta, hogy a Sinopharm vakcina jobban véd, mint a Pfizer, de a legjobb az orosz Szputnyik V oltóanyag.

 

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre.

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk ezért kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr1016512332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása