Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

A MINISZTER UTASÍTÁSAI A TATABÁNYAI ISKOLAIGAZGATÓKHOZ: hétfőtől így indul az oktatás

tavoktatas_altalanos_iskola-hwsw-hu.jpg

Érdekes figyelem felhívó levél került a a Telex birtokába, amelyet Kásler Miklós az emberi erőforrások miniszterétől kaptak pénteken az iskolák vezetőinek.

Ezek a fontosabb ajánlás, kérések és utasítások:

  • Óvodák – a csoportokat ne vonják össze alacsonyabb létszámnál sem, a gyerekekkel lehetőség szerint saját óvópedagógusaik foglalkozzanak,
  • Alsó tagozat – hétfőtől 1-4. évfolyamok rendes munkarend, jelenléti oktatás
  • Felső tagozat – május 10-ig tantermen kívüli digitális munkarend, ha kérik a szülők, akkor a gyermekek felügyeletét meg kell oldani, és az étkezést is biztosítani kell.
  • az iskolákban mérik a gyerekek testhőmérsékletét, viselni kell a maszkot, használni a kézfertőtlenítőket, és rendszeresen szellőztetni kell, az iskolák kapnak eszközöket ehhez
  • hiányzások – a miniszter kellő rugalmasságot kér az iskolaigazgatóktól, lehetősége van a tanulói távolmaradást igazoltnak tekinteni; veszélyeztetett tanuló esetén teremtsék meg a diák digitális részvételét
  • azt viszont tiltják, hogy hibrid oktatást folytassanak – jelenléti és digitális oktatás párhuzamosan nem folytatható, aki nem tud résztvenni az oktatáson, el kell juttatni a tananyagot

Az osztályozó vizsgák tekintetében változatlan szabályok érvényesek, ezen most sem változtattak, tehát 250 óránál több hiányzás esetén, amennyiben a tanuló teljesítménye a tanítási év folyamán érdemjeggyel nem volt értékelhető, osztályozó vizsgát kell tenni.

Ha valamelyik iskolában megjelenik a Covid-19-fertőzés, akkor az eddigi menetrend lép életbe, az Oktatási Hivatal rendkívüli szünetet rendelhet el, az operatív törzs pedig tantermen kívüli digitális munkarend elrendeléséről dönthet.

 

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre.

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk ezért kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr6916505094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása