Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

HIVATALOS SZABÁLYOK, HOGYAN NYÍLNAK AZ OVIK, SULIK! Így indul a szak- és felnőttképzés

sarberki.jpg

Tegnap hivatalosan is jogszabályba öntötték, az oktatási-nevelési tevékenység fokozatos nyitását.

Az óvodákban elrendelt rendkívüli szünetet kivétel nélkül mindenhol megszüntették. Hétfőtől mindenki mehet oviba.

Ami a köznevelési intézményeket, valamint a szakképző intézményeket érinti, a rendes oktatásra történő visszatérés szabályai az alábbiak:

  • hétfőtől, április 19-től az általános iskolák 1–4. évfolyamain (alsó tagozat) rendes munkarendben működnek
  • az  általános iskolák 5–8.  évfolyamai (felső tagozat), a  középiskolák, valamint a szakképző intézmények 2021. május 9. napjáig tantermen kívüli, digitális munkarendben működnek továbbra is.

Május 10. napjától a  köznevelési intézmények és a  szakképző intézmények valamennyi évfolyamán a tantermen kívüli, digitális munkarend megszüntetésre kerül. Attól a naptól kezdődően rendes munkarendben működnek.

Azok a szülők, akiknek szükségük van rá, kérhetik a gyermekek iskolai felügyeletét. Az  általános iskola 5–8.  évfolyamaiban – a  köznevelési intézményekben, a  szakképző intézményekben a tantermen kívüli, digitális munkarend időtartama alatt – a  szülő, törvényes képviselő kérelmére az  intézményvezető gondoskodik a gyermekek, tanulók napközbeni felügyeletének megszervezéséről.

Külön, a felnőttképzésben képzésben érvényes szabály, hogy az ott szervezett komplex szakmai vizsgák központi írásbeli vizsgatevékenységeinek azon időpontjait, amelyek április 12–18. közötti napokra esnek, az  eredetileg meghatározott időpontokhoz képest 14  nappal később is meg lehet tartani.

 

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre.

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk ezért kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr6916502970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása