Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

REGGELI KORONA GYORS: hivatalosan 206 halott! Tatabányán és környékén 156 új beteg!

terkep210411-koronavirus.jpg

Hétvégére valamelyest “javultak” az adatok, ha egy ilyen tragikus járványnál beszélhetünk ilyesmiről.

Ma reggelre a hivatalos adatok szerint 6296 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 720 164 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 206 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 23 417 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 426 394 fő, de az aktív fertőzöttek száma is már 270 353 főre (+3062) emelkedett. 10 484 (-437) koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1 290-en (-54) vannak lélegeztetőgépen.

Gőzerővel zajlik az oltás, a legalább egyszer beoltottak száma 2 835 894 fő, közülük 1 197 685 fő már a második oltását is megkapta. 

Ha a megyei adatokat nézzük, Komárom-Esztergom megyében 156 fővel,  26.305-re  emelkedett a fertőzöttek eddigi száma.

A korlátozások közben módosultak, a részletek ebben a Magyar Közlönyben találhatók meg. 

Változatlanok maradnak a maszkviselésre vonatkozó szabályok: a települések belterületén, az utcán és a közterületen továbbra is mindenki köteles maszkot hordani, illetve közterületen és nyilvános helyeken a másfél méteres távolságot tartani.

Szabadidős sporttevékenység – a kijárási tilalom kívüli időszakban – továbbra is folytatható egyedül vagy ugyanazon háztartásban élőkkel, azzal a feltétellel, hogy másoktól legalább másfél méter távolságot kell tartani.

A vendéglátó üzletek továbbra sem nyithatnak ki normál üzemben, csak az ott dolgozók tartózkodhatnak ezekben az egységekben. Csak az elvitelre alkalmas ételek kiadása és szállítása érdekében, az ehhez szükséges időtartamig mehetnek be az éttermekbe a vendégek.

A szállodák és fitnesztermek továbbra sem fogadhatnak vendégeket.

Április 19-ig meghosszabbodik a Magyarország valamennyi schengeni belső határszakaszára ideiglenesen bevezetett határellenőrzési és határőrizeti feladatok hatálya.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr3916497194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása