Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

AZ EDDIGI LEGROSSZABB HÉTVÉGI ADAT: húszezernél a halottak száma! Tatabányán és környékén 381 új beteg

szentborbala-mullerceciliaval.jpg

Hétvégén általában alacsonyabb számokat közöl a hivatalos statisztika, ahhoz képest nem állunk jól. egyelőre a szakemberek szerint a koronavírus járvány harmadik hullámának meredeken felszálló ágában vagyunk.

Ma reggelre 9082 új fertőzöttet mutattak ki, ami a járvány kezdete óta csalóka szám, az alacsony tesztelési számok miatt. Ezzel együtt a járvány kezdete óta összesen 633 861 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. 

Ismét elhunyt 220 honfitársunk, a hivatalos tájékoztatás szerint többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 19 972 főre emelkedett. A gyógyultak száma jelenleg 395 790 fő, azonban az aktív fertőzöttek száma már 218 099 főre (+7071) emelkedett.  

Legsúlyosabb betegeink száma is újra nőtt, 11 805 (+26) koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1527-en (+15) vannak lélegeztetőgépen.

Folyamatosan zajlik az oltás, a tegnapi nap végére 1 903 498 fő lett a beoltottak száma, ebből 685 971 fő már a második oltását is megkapta.

terkep210328-koronavirus.jpg

Ha a megyei adatokat nézzük, Komárom-Esztergom megyében 381 fővel,  23.753-re emelkedett a fertőzöttek eddigi száma.

Az óvodákat és az általános iskolákat egyelőre bezárta a kormány. Az üzleteket is húsvétig mindenképpen zárva kell tartani a jogszabályok miatt, de a március 27-i rendeletnek megfelelően változások várhatóak.   

A JELENLEG ÉRVÉNYBEN LÉVŐ, AZ EGÉSZ ORSZÁGOT ÉRINTŐ KORLÁTOZÁSOK MÁRCIUS 8-TÓL VANNAK ÉRVÉNYBEN!

  • Az üzleteket be kell zárni. Kivétel: az élelmiszerüzletek, a patikák, a benzinkutak, a drogériák, a dohányboltok, gazdasági, mezőgazdasági és erdészeti tevékenységhez nélkülözhetetlen anyagokat és eszközöket árusító üzletek, valamint az állateledelt, takarmányt forgalmazó üzletek, a piac és a termelői piac.
  • Minden szolgáltatás szünetel, kivéve a magánegészségügyi-, szociális-, pénzügyi-, postai, járműszervíz-szolgáltatásokat. A nőnapra tekintettel március 8-án, hétfőn a virágboltok nyitva maradhatnak, de utána nekik is be kell zárniuk.
  • Az éttermekben továbbra is lesz lehetőség elviteles vásárlásra. 
  • Az óvodák és az általános iskolák a tavaszi szünet végéig nem nyithatnak ki, a digitális oktatás tartalmi feltételeit az érintett miniszterek határozzák meg.
  • Az esti kijárási tilalom továbbra is érvényben marad este 8 óra és reggel 5 óra között. A kijárási tilalom alóli mentesülés egyik esete a munkavégzés, amelyet azonban igazolni szükséges.
  • A maszkviselés a lakott területen belül valamennyi utcán, közterületen kötelező.
  • A másik embertől lehetőség szerint legalább 1,5 méter védőtávolságot kell tartani.
  • A munkavégzés lehetséges, de ahol lehet, otthoni munkavégzést javaslunk. Az államigazgatásban otthoni munkavégzés rendelhető el, kivéve a védekezésben közreműködők esetében.
  • A szabadtéri sporttevékenység lehetséges, ahol tartható a másfél méteres távolság. Megengedettek az igazolt sportolók edzései, a meccsek kizárólag zárt kapuk mögött lehetségesek.
  • A parkok, arborétumok és erdők nyitva maradnak.

(via koronavirus.gov.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr2916482588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása