Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

BEISMERTE A KORMÁNY, TEHETETLEN: Bezárnak szinte mindent!

magyarorszaglezarva.png

Az óvodákat és az általános iskolákat április 7-ig bezárjuk – jelentette be Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón. 

Nemcsak ez lesz, hanem az eddigi legdurvább korlátozások, ugyanis az üzleteket március 8-tól március 22-ig bezárják. Ez alól csupán minimális kivétel lest, úgymint a patikák, az élelmiszerboltok, a drogériák és a benzinkutak.

Fontos még, hogy március 22-ig minden szolgáltatás szünetel. Ez alól csak a magánegészségügy lesz a kivétel.

Gulyás továbbá még azt mondta:

  • kizárólag zárt kapus meccseket lehet rendezni
  • a parkok, arborétumok nyitva maradhatnak
  • ahol lehet, home office-ra kell átállni
  • szigorítanak a határátlépési szabályokon
  • mindenhol kötelező a maszkviselés
  • a bértámogatást kiterjesztik azokra a szektorokra is, amelyeket most be kell zárni
  • a konditermeket is két hétre be kell zárni
  • középiskolákban, felsőoktatási intézményekben marad a digitális oktatás.

A számok világosak, a tendencia növekszik. A harmadik hullám erősebb, mint a második, a döntésben - mondta Gulyás miniszter – szerepet játszott, hogy a Magyarországon Európában az egyik legmagasabb a reprodukciós ráta.

Gulyás Gergely elmondta: terveik szerint március 22-e után elkezdődhet az ütemezett nyitás, ha a napi fertőzésszámok visszaesnek az intézkedések hatására. 

Gulyás Gergely elmondta: jelenleg is tart a kormányülés, a további részletekről, a pontos szabályokról csak a későbbiekben fognak tájékoztatni. 

 

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre.

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr7816449890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása