Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

KORONA NAPI GYORS: közel kétszáz halott, köztük több huszonéves! Tízezer feletti új fertőzött

szentborbala-fobejarat-googlemaps.jpg

Egyelőre nem csitul a járvány terjedésének üteme, hiába hirdették meg a két hetes korlátozást, jelentősen nő az aktív fertőzöttek és a kórházi betegek száma.

Mára 10 625 fő az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 571 596 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunytak 194-en többségében idős, krónikus beteg emberek, így az elhunytak száma 18 262 főre emelkedett. Sajnos meghalt azonban több 30 év alatti fiatal is, köztük egy 29 éves, akinek nem volt beazonosított alapbetegsége.

A gyógyultak száma jelenleg 369 998 fő, de az aktív fertőzöttek száma is már 183 336 főre (+7207) emelkedett. 

A legsúlyosabb betegek közül 10 652 (-79) koronavírusos fertőzöttet ápolnak kórházban, közülük 1273-an (36) vannak lélegeztetőgépen.

Folyamatosan zajlik az oltás, már 1 563 242 fő a beoltottak száma, ebből 474 891 fő (+9248) már a második oltását is megkapta, így védettnek tekinthetők.

terkep210321-koronavirus.jpg

Ha a megyei adatokat nézzük, Komárom-Esztergom megyében 338 fővel,  21.217-re emelkedett a fertőzöttek eddigi száma.

Az óvodákat és az általános iskolákat április 7-ig bezárta a kormány. Az üzleteket március 8-tól, egyelőre március 29-ig zárták be.  

A LEGÚJABB, AZ EGÉSZ ORSZÁGOT ÉRINTŐ KORLÁTOZÁSOK MÁRCIUS 8-TÓL ÉRVÉNYESEK!

  • Az üzleteket be kell zárni. Kivétel: az élelmiszerüzletek, a patikák, a benzinkutak, a drogériák, a dohányboltok, gazdasági, mezőgazdasági és erdészeti tevékenységhez nélkülözhetetlen anyagokat és eszközöket árusító üzletek, valamint az állateledelt, takarmányt forgalmazó üzletek, a piac és a termelői piac.
  • Minden szolgáltatás szünetel, kivéve a magánegészségügyi-, szociális-, pénzügyi-, postai, járműszervíz-szolgáltatásokat. A nőnapra tekintettel március 8-án, hétfőn a virágboltok nyitva maradhatnak, de utána nekik is be kell zárniuk.
  • Az éttermekben továbbra is lesz lehetőség elviteles vásárlásra. 
  • Az óvodák és az általános iskolák a tavaszi szünet végéig nem nyithatnak ki, a digitális oktatás tartalmi feltételeit az érintett miniszterek határozzák meg.
  • Az esti kijárási tilalom továbbra is érvényben marad este 8 óra és reggel 5 óra között. A kijárási tilalom alóli mentesülés egyik esete a munkavégzés, amelyet azonban igazolni szükséges.
  • A maszkviselés a lakott területen belül valamennyi utcán, közterületen kötelező.
  • A másik embertől lehetőség szerint legalább 1,5 méter védőtávolságot kell tartani.
  • A munkavégzés lehetséges, de ahol lehet, otthoni munkavégzést javaslunk. Az államigazgatásban otthoni munkavégzés rendelhető el, kivéve a védekezésben közreműködők esetében.
  • A szabadtéri sporttevékenység lehetséges, ahol tartható a másfél méteres távolság. Megengedettek az igazolt sportolók edzései, a meccsek kizárólag zárt kapuk mögött lehetségesek.
  • A parkok, arborétumok és erdők nyitva maradnak.

(via koronavirus.gov.hu)

 

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre.

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr3916472314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása