Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

KORONAVÍRUS VAKCINA-TURISTÁK TATABÁNYÁN: a kórházban bárkit beoltottak

szentborbala-fobejarat-googlemaps.jpg

Teljes káosz uralkodik Magyarország oltópontjain, ahol az első tervek szerint ezen az egyetlen hétvégén 74 ezer krónikus beteg, 60 év alatti személyt szerettek volna beoltani. A terv összeomlásáról itt írtunk bővebben.

A Noizz beszámolója alapján végül azt oltották be, aki odament, más kritériumot nem tudtak a lap olvasói megfejteni, akik leírták pontosan esetüket.

Egy 30 alatti hölgyról van szó (ergo elviekben a sor végén kell szerepeljen), aki Budapesten él, semmilyen krónikus betegsége nincs, nem is tervezte hétvégére az oltás beadatását, nem is kapott tehát semmilyen erre vonatkozó SMS-t a héten. Azonban kapott egy SMS-t szombat délután egy ismerősétől, aki trükkös módon jutott AstraZeneca vakcinához, hogy érdemes lehet megpróbálni a tatabányai oltópontra besurranni és oltásra jelentkezni.

Így elindult a hölgy másodmagával Tatabányára szerencsét próbálni, és működött a terv! Egyszerűen besétáltak az oltópontra, kérték, majd meg is kapták az oltást, ráadásul AstraZenecát. 

Elmondása szerint az ápolók nagyon kedvesek voltak velük, de akik utánuk sokan sétáltak be (nem kevesen), már azt mondták, hogy csak azok mehetnek be, akik kaptak hétközben behívó üzenetet. 

A sajtóban egyébként nem egyedi az eset, ugyanis tömegével érkeznek beszámolók arról, mi is beszámoltunk ilyen esetekről, hogy sokan olyanok kaptak AstraZeneca oltást a hétvégén, akik egyébként is kaptak volna, csak végül lemondták nekik. Ugyan arra is volt egyéb példa, mint a fenti hölgy esetében, hogy a célcsoportba egyáltalán nem illő egyén jutott oltáshoz, azonban ez jóval ritkább, és jól mutatja az oltási rendszer hiányosságait.

 

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre.

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr5016453156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása