Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

EZ LESZ HÉTFŐTŐL, TATABÁNYAI SZÜLŐK! Kihirdették a gyermekfelügyelet rendelkezéseit

Hivatalos: hétfőtől lesz gyermekfelügyelet az óvodákban, iskolákban! |  Szeged Ma

Röviddel ezelőtt jelent meg a Magyar Közlöny mai, legfrissebb számában, a kormány által először negligált, majdan mégiscsak támogatott óvodai és iskola gyerekfelügyeletről szóló kormányrendelet.

Miután, ez egy központi szabályozás, ezért a helyszínt a tatabányai tankerületnek kell kijelölnie, amit várhatóan a polgármesterrel egyeztetve megtesznek.

A kormányrendelet szerint az  óvodákban elrendelt rendkívüli szünet, illetve az  általános iskolákban bevezetett tantermen kívüli, digitális munkarend időtartama alatt – a szülő, törvényes képviselő kérelmére - az intézményvezetőnek kell gondoskodnia a gyermekek, tanulók napközbeni felügyeletének megszervezéséről. 

Ennek kérését lehet elektronikusan is intéznie a szülő, törvényes képviselőnek.

A jogszabályban annyit kér a kormányzat, hogy a  szülők a gyermekfelügyeletet csak a legszükségesebb esetben – különösen munkavégzés, védekezésben való részvétel – vegyék igénybe.

FOTÓ: szegedma.hu

 

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre.

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr4216452296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása