Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

KORONAVÍRUS NAPI:a hétvégi statisztikában is sok a halott, Tatabánya és környéke csúcsra jár

szentborbala-korhaz-tb-24-hu.jpg

Hétvége ide, hétvége oda, újabb sok ezer, egészen pontosan 4 469 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 428 599 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. 

Még ebben a csökkentett üzemmódban is 72 az elhunytak száma, hivatalosan többségében idős, krónikus beteg, így összesen számuk 14 974 főre emelkedett. A gyógyultak száma jelenleg 321 128 fő, az aktív fertőzöttek száma 92 497 fő. 

A legsúlyosabb esetek száma sokat nőtt, 5 482 (+200) koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 524-en (+42) vannak lélegeztetőgépen. 

Az oltások száma tekintetében, hivatalosan eddig 677 682 fő kapott oltást, közülük 249 499 fő már a második oltását is megkapta, ők tekinthetőek védettnek jelen pillanatban. Ez azt jelenti, hogy több, mint 110 ezer ember kapott oltást tegnap

terkep210228-koronavirus.jpg

Ha a megyei adatokat nézzük, nálunk 238 újat regisztráltak, így Komárom-Esztergom megyében 14.591-re emelkedett a fertőzöttek eddigi száma.

A környékünkön Budapesten túl vannak hivatalosan is a 80 ezres határon, 80.316 (+915) az eddig megfertőzöttek száma. Pest megyében 55.029 (2.250), Fejérben 16.681 (+174) beteget találtak eddig, míg másik két szomszédunk hivatalos statisztikája, Győr-Moson-Sopron megye 24.095 (+718)3.377 (+360), illetve Veszprém megye 16.468(+101).

Az oltásoknál országosan is nagy a kavarodás, és félinformációk keringenek a levegőben, mint azt pénteki cikkünkben írtuk a tatabányai helyzetről az oltási káosszal kapcsolatban.

Az általunk megkérdezett orvosok a legnagyobb problémát abban látják, hogy legtöbbször ők maguk sincsenek kellőképpen informálva arról, hogy mikor milyen oltás következik, és hát legfőképpen az emberekhez nem jutnak el pontos információk, a tömegkommunikáció akkor tenne a legjobbat, ha egy időre megszűnne.

Ezek a dolgok nem nagyon segítenek abban, hogy minél előbb be legyenek oltva az emberek, ráadásául a szakemberek szerint több a koronavírus beteg, mint azt a hivatalos statisztika mutatja.

A KORMÁNY MÁRCIUS 16-IG MEGHOSSZABBÍTOTTA , LAKOSSÁGOT KORLÁTOZÓ INTÉZKEDÉSEIT, AMELY KÖZÜL NÉHÁNY:

Este 8 óra és reggel 5 óra között továbbra is kijárási tilalom van érvényben. A kijárási tilalom alóli mentesülés egyik esete a munkavégzés, amelyet azonban igazolni szükséges.

A maszkviseléssel és távolságtartással kapcsolatosan eddig bevezetett szabályok továbbra is érvényesek, azzal, hogy a 10 000 főnél nagyobb település egyes közterületein a maszkviselés kötelező. A területek kijelölése a polgármester feladata. Sporttevékenység során, valamint a parkokban, illetve zöldterületeken a maszk viselése továbbra sem kötelező.

Magán és családi rendezvények (például: születésnap) 10 főig megtarthatóak, amelybe a 14 év alattiak nem számítanak bele. 

Az üzletek - a gyógyszertárak és a benzinkutak kivételével - este 7 óráig maradhatnak nyitva és utána a kijárási tilalom lejártával, tehát leghamarabb reggel 5 órakor nyithatnak ki. A rendeletben nem említett szolgáltatók és szolgáltatások (például fodrász, masszőr, személyi edző) a szokott rendben működhetnek a kijárási tilalom szabályai mellett.

Minden gyülekezés tilos. Az éttermek vendéget nem fogadhatnak, vendégnek ott csak az étel elvitele céljából lehet tartózkodni. A szállodák turistákat nem fogadhatnak, csak üzleti, gazdasági vagy oktatási célból érkezett vendégeket. Mindennemű rendezvény megtartása tilos, ide értve a kulturális eseményeket. A sportmérkőzéseket zárt kapuk mögött kell megtartani. A szabadidős létesítmények használata tilos, beleértve különösen a fitnesztermeket, fedett uszodákat, múzeumokat, könyvtárakat, mozikat és állatkerteket, korcsolyapályákat.

Temetés legfeljebb 50 fővel tartható meg. Esküvők lakodalom nélkül tarthatóak meg, azonban az eseményen csak meghatározott személyek vehetnek részt.

A közterületi parkolás ingyenes. A kereskedelmi célú P+R, parkolóház, parkológarázs, zárt felszíni parkoló és nem zárt felszíni parkoló díjfizetés nélkül vehető igénybe az este 7-től reggel 7 óráig. A létesítmény üzemeltetője köteles ebben az idősávban az ingyenes parkolást lehetővé tenni. (via korona.gov)

 

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre.

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr8016442976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása