Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

TATABÁNYÁN EGÉSZSÉGTELEN A LEVEGŐ! Krónikus betegek inkább maradjanak otthon

fust_1_1.jpg

Tatabányán már egészségtelen a levegő minősége.

Többfelé tovább nőtt a légszennyezettség a szálló por miatt. Szinte valamennyi mérőállomással rendelkező településen veszélyes vagy egészségtelen a levegőminőség.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szombati térképén tizenhét települést jelöltek a veszélyes levegőminőséget jelző piros színnel. Ezek: Budapest, Tököl, Százhalombatta, Dorog, Várpalota, Mosonmagyaróvár, Szentgotthárd, Szeged, Salgótarján, Eger, Miskolc, Sajószentpéter, Kazincbarcika, Putnok, Oszlár, Nyíregyháza és Debrecen.

Egészségtelennek minősítették Hernádszurdok, Szolnok, Kecskemét, Dunaújváros, Vác, Esztergom, Tatabánya, Székesfehérvár, Veszprém, Ajka, Pécs, Győr, Sopron és Szombathely levegőjét.

Sarródon kifogásolt a levegőminőség.

Az NNK korábban arra figyelmeztetett, hogy a rossz levegőminőségű településeken az érzékeny lakosságcsoportba tartozók (gyermekek, krónikus betegségben szenvedők, idősek) légúti tüneteket tapasztalhatnak. A krónikus légzőszervi betegségben szenvedők tünetei súlyosbodhatnak, szükségük lehet egyéni védekezésre az egészségtelen és veszélyes minősítést kapott településeken. Nekik azt javasolják, hogy kevesebbet legyenek a szabadban.

Az előrejelzések szerint a hétvégén erős széllökésekkel érkező hidegfront hatására csökkenhet a légszennyezettség.

(mti)

A fotó illusztráció

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre.

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr1316442156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása