Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

TATABÁNYÁN IS HÁZIORVOS & FOGORVOS: A közös “rendelőkben” kezelik majd a fogainkat 

fogorvos.jpg

Megemelik 26 milliárd forinttal a fogorvosi ellátás finanszírozását a vállalkozói formában végző szakembereknek az idén. A fogorvosi ellátás finanszírozása 68,7 milliárd forintra emelkedik.

Az eddigekhez képest változás, hogy az alapellátó fogorvosokat is praxisközösségbe történő belépésre igyekeznek ösztönözni, a finanszírozást is így állították össze. A fogorvosoknak lehetőségük nyílik  az alapszintű, úgynevezett kollegiális praxisközösséghez való csatlakozásra, illetve a háziorvosokkal közösen emelt szintű praxisközösséget is alkothatnak. 

Akárcsak a háziorvosoknál, itt is ugyanazok az elvek érvényesülnek. Az emelt szintű praxisközösséget vállalók 100 százalékos, az alap formát választók 80 százalékos többletforráshoz jutnak. Ha nem vesznek  részt praxisközösségben, akkor pedig 30 százalékos finanszírozást kapnak.

A számítási alap a heti 30 órában működtetett közfinanszírozott fogorvosi szolgálatra és szakrendelésre vonatkozik, az ennél kevesebb óraszámmal működő szolgálatok időarányosan kevesebb bérkiegészítésben részesülnek. A támogatás – a háziorvosokhoz hasonlóan –, a praxisközösséghez történő csatlakozás és a gyakorlati idő függvényében illeti meg a fogorvosokat. 

Az egészségügyi szolgáltató a bértámogatást az orvos, valamint a szakdolgozó gyakorlati idejéhez igazodóan, a 15,5%-os szociális hozzájárulási adó összegével együtt igényelheti meg a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőnél. Az első bértámogatást a NEAK az áprilisi utalványozással együtt folyósítja majd, 2021 januárjáig visszamenőleg.

 

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. 

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr8816418806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása