Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

TATABÁNYÁNÁL REGGELRE ÁLL HELYRE A VONATKÖZLEKEDÉS: addig pótlóbuszokon az utasok

vonat-veke-hu.jpg

Friss közleményt adott ki a MÁV, az IC kisiklásával kapcsolatban. Jelenleg vizsgálják a baleset okát.

Tatabányán a baleseti vizsgálat ideje alatt - várhatóan kedd hajnalig - nem közlekednek a vonatok. A helyreállítási munkák miatt az alábbi korlátozásokra számítsanak a vonatközlekedésben:

  • Az S10-es győri elővárosi személyvonatok a Déli pályaudvar és Tatabánya között változatlan menetrendben közlekednek. Tatabánya és Tata között pótlóbuszok szállítják az utasokat. Az elővárosi vonatok Győrből Tatáig közlekednek és onnan indulnak vissza a Tatabánya felől pótlóbuszokkal érkező utasokat megvárva Győrbe. A Keleti pályaudvarról Győrbe 15:53-kor és 16:53-kor induló G10-es vonat nem közlekedik.
  • A szombathelyi és a soproni InterCity vonatok, továbbá a hegyeshalmi gyors és nemzetközi vonatok a Keleti pályaudvar és Komárom között nem közlekednek. Az utasok a Keleti pályaudvarról az M4-es metróval utazhatnak Kelenföldre, onnan a Déli pályaudvar és Győr közötti S10-es személyvonattal juthatnak el Tatabányára, majd pótlóbuszokkal kell utazniuk Tatára, onnan Komáromig személyvonattal, onnan az InterCity vonatokkal utazhatnak Sopron és Szombathely felé, illetve a nemzetközi vonatokkal Bécs felé. Az IC és nemzetközi vonatok csak Komáromig közlekednek.  
  • Az M4-es metró vonalán a BKK elfogadja a vasúti jegyeket és bérleteket.
  • A Szombathelyről a fővárosba, illetve Budapestről a Szombathelyre utazóknak javasoljuk, hogy a Szombathely-Veszprém-Székesfehérvár-Budapest-Déli pályaudvar viszonylatú Bakony IC vonatokkal utazzanak.

Az előzményről beszámoltunk: A GYSEV Keleti pályaudvarról Sopronba tartó Lővér InterCity vonata, 12 órakor Tatabánya állomás váltókörzetében szétakadt, majd egy kocsi első két tengelyével kisiklott. Személyi sérülés szerencsére nem történt. A vonatközlekedés Tatabányán azóta szünetel. A MÁV-START az utasok elszállítását pótlóbuszok forgalomba állításával szervezi, melyek Szárliget-Tatabánya-Tata útvonalon szállítják az utasokat. 

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon, illetve a Győr–Sopron, és a Győr–Szombathely viszonylaton közlekedő távolsági és InterCity vonatok menetideje jelentősen meghosszabbodik.

 

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. 

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr8616411972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása