Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

KEMÉNYKEDNEK A TATABÁNYAI, SZOCI BÉKEHARCOSOK: Szücsnénél hőbörögnek Boda Bánkék is!

tb-varoshaza-kepviselokkel.jpg

Nagy kő csobbant bele Szücsné Posztovics Ilona tatabányai polgármester asszony kezéből a helyi politikai élet állóvizébe a minap. 

Az intézkedésekről ebben a cikkben írtunk, ezek után kíváncsiak voltunk, mit szóltak  a pártok, amelyek valamilyen mértékű támogatással rendelkeznek Tatabányán és érintettek a rendelkezések.

Sejteni lehetett, hogy ez nagy érvágás Fekete Miklósnak és csapatának, mint ahogy azt is, valamit próbálnak lépni az ügyben. Szerintünk az utóbbi időszak politikai teljesítményének megkoronázásaként komolykodó közleményt bocsátott ki az MSZP Tatabányai Szervezete, ami bennünket egy 80-as évekből itt maradt, lenyugdíjazott, békeharcban edződött kommandó ukázára emlékeztet. 

Rögtön a felütés mind stilisztikailag, mind tartalmilag szerintünk bravúros:

“Az MSZP Tatabányai Szervezete felszólítja a Fidesz helyi szervezetét, önkormányzati képviselőit és országgyűlési képviselőjét, hogy kormányukkal tetessék vissza a város pénztárába az onnan elvtelen és kicsinyes bosszúval kicsalt pénzeket, a valójában Tatabánya polgárait megillető milliókat!”

Azért ez, na! Nem tudjuk, beszéltek-e már, például a helyi narancssárgák legélesebb késével Turza Karcsival a dologról, hogy mennyire látja ezt megvalósíthatónak.

Azt írják, hogy az  MSZP továbbra is ragaszkodik, hogy évenkénti differenciált anyagi elismerést kapjanak azok a dolgozók, akik magas teljesítményt nyújtanak a város érdekében. Arról mondjuk nem ejtettek szót, hogy mit gondolnak a “milliomos” jegyző nagyvonalú jutalmazásáról pár hét után, mennyire tartják elfogadhatónak a mértékét.

És előtört kedvenc politikai bullshitünk, az igazi békeharcosi tempó, hogy 

“Az MSZP ezért tárgyalásokat kezdeményez a polgármester asszonnyal.” 

“Éppen ezért tárgyalásokat javaslunk! Ha van visszaút az elbocsátásokból, a dolgozói jövedelmek csökkentéséből, akkor van visszaút a közös munka folytatására is.”

Mindezt a 300 like-ot tartalmazó Facebook- oldalukon jelentik be. Komoly eredmény várható ettől véleményünk szerint.

Mindenféle konkrétumok nélkül azt írják, hogy az MSZP által javasolt lépésekkel elejét vehetjük a dolgozók jövedelemcsökkentésének, kirúgásának. Jó napot, eddig hol tetszettek lenni? 

A Fidesz és Fidelitas semmit sem reagált eddik, végül is ők jól jártak, a különböző cégvezetőiket, bújtatott állásban lévő embereiket az intézkedések egyáltalán nem érintik.

A DK - kicsit cinikusan- csak Szücsné Posztovics Ilona posztját osztotta meg, nem fűztek hozzá semmi kommentárt. A Jobbik tatabányai szervezete is hallgat,  ők is a pénzüknél maradtak, ami ebben a COVID-os helyzetben nem is rossz.

Sokszor reklamálnak a Mi Hazánk-osok, hogy nem idézzük őket a cikkeninkben, most megnéztük a reakciójukat.

A Mi Hazánk ezt tudta írni: “Javasoljuk az elbocsájtott hivatali dolgozók számára, hogy forduljanak (lehetőleg együtt) a kormányhivatal foglalkoztatásért felelős osztályához és kérjenek azonnali jogi segítséget!”

Ők nem ajánlanak fel jogi segítséget, hanem csak annyit, hogy  forduljanak a fenti szervhez, ez komoly?

“Tatabányán a Mi Hazánk már az önkormányzati struktúra 2019-es felépítésénél is jelezte, hogy számunkra nem a bizottsági helyekért járó tiszteletdíj, hanem a közgyűlési összetétel, a választói akarat leképezése fontos ezekben a döntési, ellenőrzési szervekben. Más pártokkal ellentétben mi nem kifizetőhelyként, hanem az érdemi munka és a kulturált vita helyszíneként tekintünk ezekre a bizottságokra.”

Azért, ha ránézünk a választási eredményre és összehasonlítjuk a kapott pozíciók számával, finoman szólva is túl van reprezentálva a Mi Hasznák Mi Hazánk a városban.

Az viszont egy megfontolandó javaslat, hogy

“ Böhm András a T-Busz Kft., Boda Bánk László a T-Szol Zrt. és Keresztesi Krisztian az Agora Nonprofit Kft. felügyelőbizottságának tagjaként közös nyilatkozatot juttattak el ma délelőtt Szücsné Posztovics Ilona polgármester asszonyhoz, amelyben a rendkívüli helyzetre való tekintettel társadalmi munkában, INGYEN vállalnák bizottsági feladataik ellátását.”

Persze jogilag lehetne védeni, hogy a többi felügyelőbizottsági tagnak viszont van fizetése. Éppen ezért inkább politikai csapdának tűnik, miután ezt a helyzetet nem lehet elfogadni, így Boda Bánkék majd azt fogják mondani, hogy látszik, hogy valami mutyit takargatnak Szücsnéék.

Az ingyen munka számonkérhetősége pedig inkább felejtős, az senki nem fogja ellenőrizni.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr6916378244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása