Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Három fontos tulajdonság, amire figyelj oda, ha matracok között keresgélsz

shutterstock_1727422792.jpg

A nyugodt éjszaka és a pihentető alvás fontos alkotóeleme a megfelelő matrac. Rengeteg lehetőség közül választhatunk, ezért tudnunk kell, az egyéni igényeink számára melyik modell jelenti a legjobb lehetőséget. A döntésben három szemponttal segítünk.

Formakövetés

Ha a matracok között keresgélünk, a többzónás, minőségi megoldásoknál nézelődjünk. Ezt a kialakítást azért hozták létre, hogy a matrac megfelelő alátámasztást biztosítson a fejnek, a gerincnek és a deréknak, így külön is biztosítsa ezek kényelmét. Még modernebb megoldás a memóriahab, amely ugyanerre képes, de a teljes test hosszában megvalósítja a megfelelő alátámasztást. A formakövetés a kényelem és az egészséges fekhely alapvető része, ezért kell a matracnak ebben a lehető legjobbnak lennie. Így kivitelezhető, hogy izmaink ellazulnak, pihenni tudnak – kényelmetlen matrac esetén viszont befeszülnek az éjszaka folyamán.

Strapabíró kialakítás

Egy minőségi matrac megvásárlása nagy beruházás, több tízezer, százezer forintba is kerülhet. Mégis érdemes ebbe befektetni, hisz életünk egyharmadát ágyban töltjük, így ha kiszámoljuk, mennyi ideig szolgál minket egy fekhely, minimálisra jön ki az „órabér”. Inkább a napi szinten használt matracra költsünk nagyobb összeget, mint egy látványos, de csak porfogónak jó dekorbútorra. A magas ár miatt fontos, hogy olyan matracot válasszunk, ami strapabíró, így hosszú évekre megoldást jelent. Ezt úgy érhetjük el, ha egyrészt minél több ügyfélvéleményt igyekszünk elolvasni az adott termékről, másrészt mindig leellenőrizzük, hogy milyen hosszú garanciát vállal rá a gyártó.

Megfelelő huzat

Bár a huzat elsősorban a párnák és díszpárnák esetében fontos, ezek vannak szem előtt, a matracoknál is oda kell figyelni erre a részletre. Nem a kinézet az elsődleges, inkább a minőség és a tisztíthatóság. Létezik antiallergén huzat, amely semmiféle allergiás reakciót nem vált ki, ezzel biztosítja a megfelelő pihenést. Van aloe verás, amely bőrnyugtató, bőrápoló hatású, míg az izzadós eseteknek kitaláltak tökéletes hő- és nedvességelvezető megoldásokat is. Tipp: mindig keressük a levehető, ezáltal mosható huzatokat, vagy válasszunk a fekhelyünkhöz matracvédőt, ami szintén a tisztíthatóság miatt fontos. 

(X) - "Szponzorált cikk"

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr6016370412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása