Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

ÓRIÁSI KÖZLEKEDÉSI VÁLTOZÁSOK JÖVŐ VASÁRNAPTÓL: a tatabányaiakat ez így érinti!

mav_volanbusz_vonat_busz_peronnal-mavcsoport-hu.jpg

A MÁV-START 2020/2021-es menetrendje mintegy harminc vasútvonalon hoz az utasok számára jól érzékelhető változást, több vonalon csúcsidőben az eddigieknél is több és gyorsabb vonat közlekedik.  

A MÁV és a Volánbusz integrációja révén több térségben is összehangolják a vasúti és a buszos menetrendet. Kelet-Magyarországon több fővonalon bővül az InterCity-hálózat, Zemplén és Borsod térsége új kétóránkénti közvetlen kapcsolatokkal kerül közelebb a fővároshoz. A Dunántúlon a nagyvárosok közötti közlekedést, illetve a Balaton elérését tervezik javítani.

2022-re kell bevezet a közös és összehangolt menetrendi kínálatot jelentő egységesített menetrendet és biztosítani kell, hogy az utasoknak egy egységes bérlet- és jegyértékesítő felületen keresztül hozzáférhetővé váljanak a szolgáltatások - áll a MÁV tájékoztatójában. Mindez azt is jelenti, hogy létrejöhet végre az egységes jegyrendszer, be kell vezetni az egységes forgalomirányítást és utastájékoztatást. 

A tatabányaiakat érintő legfontosabb változás, hogy a menetrendváltástól, december 13-tól az alábbi lép életbe:

  • A Budapest-Tatabánya-Győr vonalon reggelenként új vonatok indításával bővülnek és gyorsulnak az elővárosi eljutások a főváros irányába, illetve egyes vonatok meghosszabbításával javulnak a késő esti eljutási lehetőségek Budapest és Győr között.

A többi, menetrendi változásról ezen a linken olvashatsz!

Emlékezetes, hogy a jövő évi menetrend több eleme már 2020 őszén életbe lépett.

Az internetes jegyértékesítési rendszer megújítása miatt az online jegyváltás november 30-án, hétfőtől első körben a MÁV app-on lesz elérhető, ezért a vasúttársaság azt javasolja utasainak, hogy a december 13-i menetrendváltást követő napokra a MÁV mobilalkalmazás segítségével vegyék meg elővételben a menetjegyeket. Ez a járványhelyzetben is biztonságos, érintésmentes és személyes kontaktus nélküli vásárlást tesz lehetővé. 

Az új menetrendi időszakra a pénztári elővételi értékesítés november 30-án elkezdődött. A megújuló internetes felületen a jegyértékesítés december elején indult tesztüzemben, fokozatosan növelve a felhasználók számát; a tervek szerint a menetrendváltásig már minden regisztrált utas számára elérhetővé válik. 

A jegykiadó automaták esetében az átállás fokozatos lesz: első körben a budapesti Déli, Nyugati és Keleti pályaudvarokon, majd a forgalmasabb elővárosi állomásokon vásárolhatnak teljeskörűen jegyet az utasok a december 13-át követő időszakra.

 

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. 

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr7616320280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása