Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

TÖBB EZER KORONAVÍRUSOS PEDAGÓGUST TALÁLTAK! Tesztelik az államigazgatás dolgozóit

ped_teszt.jpg

Megvannak az országos tesztelések eredményei, amit legalább városokra, de még inkább intézményekre leszűrve lenne jó tudni, akkor tudnának jobban segíteni, ha kell, például az önkrományzatok.

Az operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján György István államtitkár ismertette a célzott tömeges tesztelés eredményét. Bölcsődékben, óvodákban, iskolákban, szociális intézményekben, egészségügyi szolgáltatóknál végeztek gyorsteszteket.

Nagyobb részvételi arányra számítottunk.

Elmondta, hogy ezernél több csapat, 10 ezernél több helyszínen tesztelt. Összesen 181 506 tesztet végeztek, 4436 fertőzöttet találtak, ez

2,44 százalékos találati arányt jelent.

Intézményenként így néz ki a statisztika:

  • bölcsődékben 79 százalék vett részt a tesztelésen, 195 pozitív mintát találtak, ez 1,8 százalékos átfertőzöttség,
  • óvodákban 74 százalék vett részt a tesztelésen, 811 pozitív mintát találtak, ez 2,3 százalékos átfertőzöttség,
  • általános iskolákban 73 százalék vett részt a tesztelésen, 2170 pozitív mintát találtak, ez 2,3 százalékos átfertőzöttség,
  • szociális intézményekben 3,73 százalékos volt az átfertőzöttség,
  • a szakképző intézményekben, ahol digitális oktatás van 2,6% volt fertőzött,
  • az egészségügyi dolgozók közül 10 222 főt teszteltek, 2 százalékos átfertőzöttséget mértek.

György István elmondta azt is, hogy lesz következő köre a tesztelésnek: mintát vesznek az államigazgatásban dolgozóktól is a következő körben.

A fotó illusztráció

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. 

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr7616310854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása