Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

VISSZAHÍVTAK EGY SZELETELT BACON: terhes nőkre, idősekre különösen veszélyes

bacon-szeletelt.jpg

Az áruházlánc tájékoztatása szerint probléma lehet az Auchan Tuti Tipp szeletelt bacon szalonnával, ezért elrendelték annak visszahívását.

Listeria monocytogenes baktérium jelenléte miatt kezdeményezte a forgalmazó Auchan Kft. az Auchan Tuti Tipp szeletelt bacon szalonna elnevezésű termék forgalomból visszahívását – tájékoztatott a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

szeleteltbacon-auchan.png

A visszahívás a 100 grammos kiszerelésű, 2021. január 31-i minőségmegőrzési idejű termékeket érinti.

A Nébih felhívta a figyelmet arra, hogy a szalonnát alapos hőkezelés nélkül senki ne fogyassza el. A közlemény szerint ha a vásárlók a visszavitel mellett döntenek, az Auchan blokk hiányában is visszatéríti annak teljes vételárát.

Az emberi megbetegedéseknél lényeges szerepet játszik az immunrendszer állapota, egészséges emberekben sokszor semmilyen tünetet nem vált ki a Listeria-val szennyezett élelmiszer fogyasztása, azonban legyengült immunrendszerű emberek, várandós nők, idős emberek esetében az élelmiszer alacsonyabb szennyezettsége is súlyos megbetegedést okozhat. Szövődményként agyhártyagyulladás, vérmérgezés alakulhat ki. Terhesség esetén vetélés, halvaszületés és az újszülött fertőzése is előfordulhat.

 

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. 

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr4016294630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása