Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

MAGYARNÉ DOHÁNYBOLTJAI TATABÁNYÁN: tavaly 51 milliót fialtak és alig adóztak

magyarne-dohanyboltocska-2019rol.jpg

Van ez a NER, a nemzeti együttműködés rendszere, amelynek emblematikus mozzanata volt a NAGY DOHÁNYBOLT MUTYI. Mondhatnánk stílszerűen, rengetegen szívnak benne, és néhányan gazdagodnak is rajta.

Azért is emblematikus, mert az azóta sokszor megvalósított forgatókönyvnek megfelelően a jelenlegi rezsim azt kommunikálta, hogy a cigarettát - miután egy káros dolog - ellenőrzötten, elkülönítve árulhassák olyan boltokban, ahol például fiatalok nem tudnak belőle venni.

Nem meglepő módon kiderült a rendszer működtetéséről, hogy több helyen politikai alapon osztják a biztos sikerrel kecsegtető koncessziókat. A legnagyobb botrány Szekszárdon volt, ahol hangfelvétel készült arról, amikor a trafikokat elosztották, a polgármester és a Fidesz-frakció az alapján adta ki a koncessziókat, hogy melyik jelentkező mennyire támogatta a Fideszt, illetve mennyire ismerik őket.

Szóval ebbe a dohánybolt bizniszbe szállt be Magyarné Kocsis Andrea tatabányai képviselőasszony is a családjával. 2013-ban alakult Magyarnéék családi vállalkozása a B2A Betéti Társaság, az év májusában jegyezték be a cégbíróságon. Az indulás óta változatlanul családi vállalkozásként üzemelnek, nem háborgatja semmi a békés gazdálkodást.

Tavaly is megnéztük, hogyan fialtak eddig ezek a rengeteg “kreatív” tudást igénylő és bizonyára semmilyen politikai tőkét nem szükségeltető iparágbeli ténykedések.

Az indulástól eltelt időben figyelemre méltó módon Magyarné cégének haszna 170 millió forint. A közös teherviselésről annyit, hogy eddig mindösszesen kevesebb mint 6 millióval járulnak hozzá a közös kasszához. 

Ezek után kíváncsiak voltunk, hogyan alakult a tavalyi évük a helyi dohányboltos cégnél. Nyugodtan mondhatjuk, a Magyarné anyagi helyzetéért aggódóknak, hogy dőljenek hátra, hiszen a 2018-as 1,13 milliárdról, 1,29 milliárdra sikerült a forgalmat növelniük. Mindezt úgy, hogy a foglalkoztatottak létszáma évek óta 14 fő.

Magyarné és családja igazi kapitalista módjára nem viszi túlzásba hivatalosan a fizetések emelését, 2019-ben havi szinten átlagosan nem érte el a tízezer forintot a béremelés mértéke, bruttóban. Összesen 1,5 millióval került többe ez a tucatnyi alkalmazott nekik.

Pedig lett volna miből adni, hiszen ennek az égből pottyant, akarom mondani fideszes osztogatós iparágban tavaly, az előző évi 30 millió után 51 millió ütötte a Magyar család markát, a hivatalos beszámolók szerint. A legszebb az egészben, hogy ezután a cégnek mindössze 354 ezer (!) forint adót kellett fizetnie.

Szóval, mióta elkezdték a bizniszt, az összes nyereségük már meghaladta a 220 millió forintot is.

Önök is szeretnének egy ilyen céget?

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr9616235234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása