Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

A DUTYIBÓL HÚZTA LE A TATABÁNYAI FÉRFI: a hiszékeny embernek 250 ezer forintja bánta

borton-telefon.jpg

Az ügyről Jászberényi Járási Ügyészség számolt be a szoljon.hu hírportálnak, miszerint vádat emeltek csalás miatt egy 24 éves tatabányai férfi ellen.

A megvádolt férfi az elkövetés idején az egyik büntetés-végrehajtási intézetben csücsült. Idén január 17-én a délelőtti órákban, egy becsempészett mobiltelefonon felhívta a bv-intézetből az átvert személy sértett jászberényi lakását, aki fogadta is a hívást. A vádlott álnéven, egy végrehajtói iroda megbízottjaként mutatkozott be azt állítva, hogy a sértett ingatlanát rendezetlen díjtartozás terheli, és végrehajtási eljárás indul ellene, ha nem fizet haladéktalanul.

A sittről hívó a telefonbeszélgetés során az édesanyja bankszámlaszámát diktálta le a sértettnek, akivel elhitette, hogy az a végrehajtói iroda számlaszáma, és arra kell befizetnie tartozását a végrehajtás elkerülése érdekében.

A meglepett sértett attól tartva, hogy késedelmes befizetés esetén tényleg megindul ellene a végrehajtási eljárás, még ezen a napon befizetett a férfi által megjelölt számlaszámra 250.000 forintot anélkül, hogy ellenőrizte volna a vádlott hamis állításait.

Az ügyészség a vádiratban végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását és azt indítványozta, hogy a bíróság határozott időre tiltsa el a közügyek gyakorlásától a többszörösen büntetett vádlottat.

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr3116227092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása