Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

PÉNZT VENNÉL FEL TATABÁNYÁN A BANKAUTOMATÁBÓL? Ne lepődj meg ha nem ad

bankautomata.jpg

A legutóbbi időkben több változással is szembesülhettek a bankkártyák tulajdonosai, ha a bankautomatákat használták készpénzfelvételre.

Amennyiben azonnal nagyobb összegű készpénzhez szeretnél jutni, többször találkozhatsz azzal, hogy a gép hibát jelez, és nem kapsz semmit. Ilyenkor nem feltétlenül technikai hiba van, vagy a kártyához tartozó napi ATM-felvételi limit alacsony, hanem a bankok korlátozzák a felvehető készpénz mennyiségét. Minden banknál van egy tranzakciós és napi limit is.

A Pénzcentrum utánajárt és megkereste az országban működő 10, legtöbb fiókkal rendelkező bankot, hogy kiderítse mennyi készpénzt lehet felvenni az egyes bankok ATM-jeiből:

  • A Budapest Bank automatáiból egyaránt 800 ezer forintot vehet fel a bank ügyfele, valamint más bank ügyfele is. Ennél többet viszont egy tranzakció során nem tud felvenni senki. A napi limit 2 millió forint.
  • A CIB-nél 400 ezer forintot lehet egy tranzakció során kivenni, függetlenül attól, hogy saját kártyával vagy idegen kártyával tesszük mindezt. A berendezésekből egyszerre csak 20 darab papírpénz vehető fel. A bank ügyfelei naponta 1 millió forintot vehetnek föl a gépekből.
  • Az Erste esetében maximum 40 bankjegyet tudnak kiadni a gépek, így a maximum 800 000 forint. A bank saját ügyfele egyébként 200-500 ezret tud kivenni egy nap, időzáras limit esetén ez feltornáztatható 1 millió forintig.
  • A K&H bankautomatáinak korlátozása egy tranzakció esetén, saját ügyfelek esetén 1 000 000 millió forint, idegen kártyával 150 000 ezer forint. A saját ügyfelek napi limitje kártyatípustól függően 500 000–2 000 000 forint között mozog.
  • Az MKB korlátja 200 ezer forint tranzakcióként. A napi limit viszont akár 5 millió forint is lehet, ha az ügyfél MobilBANKár szolgáltatást használ.
  • Az OTP automatáiból felvehető összeg maximálisan 40 címlet, azaz legfeljebb 800 ezer forint. Idegen banki ügyfeleknél a limit 100 ezer forint.
  • A Raiffensennél saját banki ügyfél 500 000 forintot is felvehet, ha Visa GOLD kártyával rendelkezik, a többi esetben a korlát 300 000 forint. Idegen banki ügyfeleknek egy tranzakció során be kell érniük 200 000 forinttal.
  • A Takarékbanknál 40-40 címletet vehetnek föl saját, illetve idegen ügyfelek is, ami egy tranzakcióban maximum 800 000 forint, de saját ügyfelek esetében az igényelt kártyától függően a napi ATM-limit 150 000 és 500 000 forint között lehet.
  • Az UniCreditnél a saját ügyfelek egy tranzakció esetében maximum 500 000 forintot vehetnek föl, míg idegen kártyával 250 000 forintot. A saját kártyás napi limit 200 000–500 000 forint a kibocsátott kártya függvényében.
  • A Sberbanknál saját kártyával 500 000 forint a limit, míg az idegen kártyáknál 100 000 forint. A bank egy ügyfele naponta kártyatípustól függően maximum 1,5 millió forintot tud felvenni.

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr716019906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása