Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

VESZÉLYES ORRSPRAYT HÍVTAK VISSZA! Tatabányán is vidd a patikába rögtön 

ogyei-wikimedia.jpg

Ma hozott egy határozatot az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI), amelyben azonnali hatállyal visszahívja és megtiltja a további forgalmazását az Octostim 1,5 mg/ml oldatos orrspraynek.

Ezt a hatóság honlapján tette közzé.

Ha az OGYÉI megállapítja, hogy egy gyógyszer nem felel meg a forgalomba hozatali engedélyében rögzített követelményeknek, vagy ha a minősége nem igazolható, továbbá ha minőségi hibájának gyanúja merül fel, felfüggeszti a gyógyszer érintett gyártási tételének forgalmazását, elrendeli annak a forgalomból történő kivonását, illetve visszahívását. 

Jelen esetben ez fordult elő a fenti termékkel.

Az Octostim 1,5 mg/ml oldatos orrspray elnevezésű gyógyszerre vonatkozóan bejelentés érkezett a terméket forgalombó hozó Ferring Magyarország Gyógyszerkereskedelmi Kft. képviselőjétől az OGYÉI-be. A gyógyszernél ők maguk specifikáción túli eredményt észleltek mind a hatóanyag-, mind a segédanyag-tartalomra nézve, ezért kezdeményezik a forgalomban lévő tételek forgalomból történő kivonását. 

Tekintettel arra, hogy a tételek nem felelnek meg a forgalomba hozatali engedélyben rögzített követelményeknek a betegbiztonságot érintő kockázat elkerülése érdekében az OGYÉI az összes tétel forgalomból történő kivonásáról döntött.

Az orrspray tartalmában a spontán vérzés kezelésére, az enyhe vérzékenységben (hemofíliában) szenvedők kezelésére használt készítményben találtak a hatóanyagokkal problémát.

A cég feladata ilyenkor, hogy gondoskodjon minden termék visszagyűjtsétől, és a bolt készletek kivonásáról.

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr3516007046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása