Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

HOVÁ TŰNNEK A TATABÁNYAI VÍZILABDÁS GYEREKEK TÍZMILLIÓI: Kovácshegyi lemond róluk?

kovacshegyi-csakorajta_kolbaszbol_van_a_kerites.jpg

Újabb fejezetéhez érkezett a tatabányai vízilabda utánpótlással foglalkozó klub, a TVSE eddig sem túl átlátható története. Mondhatni, hol vannak a gyerekre szánt tíz- és százmilliók?

Kovácshegyi Zoltán elnök, nem igazán akarja nyilvánossá tenni, hogy mi történik a klubnál, illetve mi történik a százmilliókkal kitömött TVSE illetve az általa alapított OB I-es csapatot menedzselő kft között. Most ez utóbbiból kaptunk némi ízelítőt.

Röviden a történet: a TVSE és a kft 2019-ben beadott hivatalos beszámolójából kitűnik, hogy 70 millióval tartozik a felnőtt csapatot üzemeltető kft a gyerekekkel foglalkozó sportegyesületnek. Az előző időszakok beszámolói szerint, így megy ez már hosszú évek óta, a tartozás csak egyre növekedett.

Ehhez még hozzátesszük, hogy az elvileg utánpótlásra fordítandó TAO pénzből a gyerekek helyett a felnőtt csapat játékosaira fordítottak a súlyos milliókat.

Ez azért került reflektorfénybe, mert a tatabányai vízilabda teljes átalakuláson megy keresztül, amelynek ismételten súlyos tízmilliók a mozgatórugói. Ennek kapcsán ismételten kíváncsiak lettünk volna Kovácshegyi Zoltán, a TVSE elnökének véleményére, ezért kértük, írásban mondja el a véleményét erről olvasóinknak.

Kiderült ugyanis, hogy az Egyesület megválik OB I-es csapatától, amelyet technikailag úgy bonyolítanak, a jelenlegi szakosztályvezető fia vásárolta meg.

Ezek után tettük fel kérdéseinket az elnöknek:

  1. Mi indokolta, hogy a TVSE, az OB I-es csapatot működtető kft-ben lévő részesedéstől 90%-ban megváljon?
  2. Mekkora összegért adták ezt el? Ki volt a vásárló?
  3. Mi történt, a klub és a kft között fennálló tartozással? 
  4. Az utánpótlás csapatok közül mindegyik maradt a TVSE berkein belül, melyik került át a kft-hez?
  5. A TVSE-nek a kft-ben meglévő 10%-os tulajdonrészéhez köthetően köttetett-e megállapodás az egyesület és a kft között arra vonatkozóan, hogy a TVSE a kft rendelkezésére bocsátja bizonyos eszközeit? Ha van ilyen megállapodás, akkor a szolgáltatások milyen áron történnek?

Elég húsbavágó kérdések, ráadásul a gyerekeket és szüleiket érintik, minimum egy nyilvános tájékoztatót megérne.

Több, mint egy hét után az elnökség nevében az ügyintéző küldött nekünk választ, melyben lakonikusan annyit üzentek:

“A Tatabányai Vízmű Sportegyesület a 2020. augusztus 03. napján tartandó küldöttgyűléséig nem kíván a küldöttek által még el nem fogadott kérdésekben, napirendi pontokban nyilatkozni, erre a küldöttgyűlést követően, a küldöttek által adott felhatalmazás alapján kerül sor.”. 

Szomorú, hogy ennyire semmibe veszik a tatabányaiakat, ami persze ez nem jelenti azt, hogy kérdéseinkre ne kaphatnánk legalább részben válaszokat.

Mai napon a cégbíróságon kikértük az TVSE Vízilabda kft üzletrész-átruházásra vonatkozó dokumentumát, amely meglehetősen érdekes válaszokat adott.

Kiderült, hogy a TVSE elnökeként Kovácshegyi Zoltán az idei év május 15-én rendelkezett arról, hogy Szolnok Máté Istvánnak (a TVSE egyik jelenlegi vezetője fiának) elad 90%-ot az egyesület által egyedül birtokolt kft 100%-os tulajdonrészéből.

Ez önmagában nem is lenne furcsa, az azonban már nagyon is az, hogy írásban nyilatkozzák, hogy mindez NÉVÉRTÉK ALATT TÖRTÉNIK. Ez annak fényében érdekes, hogy a kft a 2019-ben beadott beszámolók szerint 70 millióval tartozik a tatabányai gyerek utánpótlással foglalkozó egyesületnek.

Az általunk, a cégbíróságtól kikért határozatokban nyoma sincs semmilyen hivatkozásnak, hogy ezt milyen formában kívánják a felek ezek után rendezni.

Vagy Kovácshegyi TVSE elnök a vízilabda utánpótlás (vegyük ide az úszókat is) 70 milliójáról egy tollvonással lemond? Ez az oka a hallgatásnak?

Az is beszédes, hogy nekünk küldött elutasító válaszát az elnökség nevében küldte az egyesület, ezek szerint a jelenlegi elnökség sem kíván ezzel foglalkozni?

Mi fog változni a TVSE tisztújítása után, talán egy varázslót választanak, aki kivarázsolja a tartozást a kft tök üres kasszájából?

Mi változatlanul várjuk a Kovácshegyi Zoltán vezette egyesület hiteles válaszát.

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr7415979130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása