Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

A TATABÁNYAI FIDESZ HOLNAP “SCHMIDT”-UTALVÁNYT AKAR! Hogy 10 ezerért szórakozhass

10ezer_schmidt-pengo.jpg

Jó arcok ezek a Schmidt Csabáék, csak a szociális érzékenység és az emberek helyzetének ismerete hiányzik belőlük. Mindezt ráadásul cinikus köntösbe próbálják bújtatni.

A holnapi közgyűlésre is sikerült gyártaniuk egy ilyen előterjesztést, amely állítólag a tatabányai családokon próbál segíteni.

Értjük mi, hogy a maguk módján a helyi fideszesek segíteni szeretnének, de már az előterjesztés címe is cinikusan megtévesztő: A koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került családoknak és vállalkozásoknak nyújtott támogatás, áll a dokumentum elején, pedig csak részben van szó a bajbajutottak megsegítéséről. Vagyis nem segítenének minden bajba jutott családon, mint azt az előterjesztés címe sugallja. A dokumentumban felsorolják, hogy kik kapnának 10 ezer forintos “Schmidt-utalványt”: az egészségügyi dolgozók, szociális szakemberek, rendőrök, tűzoltók, hivatali-és kormányhivatali dolgozók, az Agora munkartársai és az önkéntesek, akik részt vettek a vírus elleni küzdelemben. De például az óvónőket, bölcsődei dolgozókat kihagyták. Nem beszélve arról, hogy tényleg azt gondolják, hogy azoknak az embereknek, akiknek igencsak megnehezítette a dolgát a járvány és a kormány szociális érzéketlensége, az a legnagyobb segítség, hogy egy 10 ezer forintos utalvánnyal, fagyizni, kávézni meg strandra menjenek? Ezt a következtetés sikerült levonni az állítólagos egyeztetésekből, amiket a tatabányai mikor-és kisvállalkozások vezetőivel folytattak, komolyan? Persze egyes esetekben az iparűzési vagy egyéb adó elengedése tényleg lehet segítség. De azt nehezen hisszük el, hogy például a szociális intézmények vezetői 10 ezer forintos Schmidt-utalványért könyörögtek volna.

És még egyszer feltennénk a kérdést, vajon tényleg vendéglátóipari szolgáltatásra van szüksége annak, aki nehéz helyzetbe került az elmúlt 3 hónapban? Ha általános, mindenhol beváltható (fideszes képviselők kedvéért: élelmiszerboltokban, napi cikkeket forgalmazó üzletben és emellett vendéglátó helyeken)  utalványról lenne szó, akkor jobban megértenénk a dolgot.

Mondjuk a mostani helyzetben, amikor minden helyi adóforintra szükség van, külön értékpapírt gyártatni, fölöslegesen sokba kerül és hosszadalmas procedúra. Egyszerűbb lenne simán átutalni az összeget.

Azt pedig már végképp nem tudjuk hova tenni, mi végre hirtelen ez a vendéglátóipari egységek iránt érzett felelősség? Schmidt Csabának és a fideszeseknek ennyire rövid a memóriája? Pont ők mondják ezt,  akik bezárattak pár szórakozóhelyet Tatabányán a csodálatos csendrendeletükkel , plusz - gusztustalan módon - egy élelmiszerboltot is elintéztek. Gondoljunk csak az Unikum Ház kálváriájára, akinek a tulajdonosa hiába szerezte meg a szükséges aláírásokat a késői működéshez, az akkori jegyző segítségével elkaszálták. De emlékezhetünk a sárberki Békepipa Söröző szomorú történetére is. Ennyire voltak fontosak Schmidtéknek a helyi vállalkozók anno.

Ezek után már csak arra lennénk kíváncsiak, hogy a megalázó utalvány lobogtatása helyett, miért nem lobbiznak a kormánynál, hogy ne vegyék el Tatabányától a tervezett milliárdokat?

Az lenne az igazi truváj.

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr3115935738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása