Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

VÉGLEGESEN BEZÁR SZOMBATON A BÉKEPIPA! “Sikeres” volt a Schmidt Csabáék múlt havi rendelete

bekepipa-tb09.jpg

Stílszerűen mondhatnánk, BÉKE PORAIRA!

A Tonett Kávéház után újabb legendás hely zárja be ajtaját július 1-jétől Tatabányán, a Sárberek szélén lévő Békepipa Söröző.

Mint megtudtuk a söröző konkrétan a nemrég elfogadott nyitvatartási rendelet- szigorítás miatt kénytelen bezárni, mert a Békepipa mára leginkább a hétvégi bulikból tudta kitermelni a nyereséget, amit a mostani rendelettel teljesen ellehetetlenített Schmidt Csaba és csapata, akik a jelek szerint bonyolult kérdésekre csak egyszerű választ tudnak adni. Kíváncsiak leszünk, hány hely fog még becsukni Tatabányán a közeljövőben. Talán nem hiába írták le e havi egyik előterjesztésükben többször is, hogy este Tatabánya kihalt.

bekepipa-tb-regi2008teraszfelol.jpg

A Békepipa már kamaszkoromban is népszerű helynek számított, akkor még nem volt meg a felső terasz, nem volt teljesen beépítve a lenti terasz, mégis hatalmas törzsközönség múlatta itt az idejét.

bekepipa-tb01.jpg

bekepipa-tb02.jpg

A nevét az indiános könyvek világa ihlette, ez meglátszott a berendezésen és a falra kirakott díszeken is, mára nem sok maradt belőle, de az egyik kedvenc indiánom még mindig ott néz merev arccal az egyik falon.

bekepipa-tb10.jpg

A Békepipa elnevezés tudat alatt simogatta az embert, jelezte, hogy nem egy balhés helyről van szó, inkább a beszélgetős-iszogatós vonal volt kezdetben a meghatározó.  Persze a játékgépek hoztak egy másik kultúrát és helyi legendákat is: volt olyan, aki valami sajátos kombináció ismeretében mindig a többszörösét szedte ki a gépből, mint amennyit belerakott, de olyan vendég is akadt, aki  folyamatosan zárás előtt próbálkozott a szerencsével, hátha buktak már annyian, hogy most ő fog tarolni.

bekepipa-tb03.jpg

bekepipa-tb06.jpg

bekepipa-tb05.jpg

Biztosan kevesen tudják, hogy a belső dizájn két festőművész munkája, ebből is látszik, hogy a tulajdonosok semmit sem bíztak a véletlenre. Amikor ment az üzlet, folyamatosan bővítettek, keresték a lehetőségét, hogyan lehet még családiasabbá tenni a helyet, volt több csocsóasztaluk, kifejezetten szerettük a hátsó beszélgetős sarkot meg a darts-ot. Volt olyan időszak, amikor pizzéria  is működött a Békepipában, és a fénykorában itt dolgozó olasz szakács igazi vékony tésztás pizzáira sokan gondolnak nosztalgiával még mindig.

bekepipa-tb-regi-emelet.jpg

Persze a hétvégi bulikon jó ideig az élőzene volt a meghatározó, sok helyi énekes vagy zenekar kezdte itt a pályafutását, többek között a Black Jack is zúzott náluk. De ne felejtsük el, mennyien próbálkoztunk a karaoke-val, több-kevesebb sikerrel, ha már megjött a bátorságunk hozzá.

De már ez is a múlté, a generációváltás magával hozta a gépzenét, mostanában már ez dominált.

bekepipa-tb08.jpg

Akárhogy is van, a Békepipáról mindenkinek van egy jó története, és egy karakteres szórakozóhellyel ismét szegényebb lesz a városunk.

Uff ! Én beszéltem.

Ui: A Békepipa “harcosai” a Facebookon is elbúcsúztak a vendégektől:

“Kedves vendégek, ismerősök, barátok!

Aki működésünk során végigkísért bennünket tudja, a vendéglátás ami 1998-ban elkezdtünk folyamatosan építettük, fejlesztettük. A játékterem, az élőzenés műsorok, a karaoke, a pizzéria, a disco. Az idő haladtával nálunk is, ahogy az egész ország területén 2012 óta a szolgáltatóipar jelentős megszigorításokat kap, illetve szociális akadályokba ütközik. Kezdve az játéktermek bezárásától, a forgalmi adók és üzemeltetési adók emelésével, a munkaerőhiányig.

2006-tól egészen 2018-ig Tatabánya legjobb házibulija várt Titeket hétről hétre. Számos jeles rendezvény és a felejthetetlen partihangulat. Millió emlék, barátság és szerelem született az elmúlt 20 évben a Békepipában. A Város életét meghatározó szerepet reményeink szerint kiérdemeltük. Azonban mivel ezt az üzenetet olvassátok már rájöhettetek az okára, miért is írjuk mindezt.

Sajnos a tatabányai Önkormányzat és Közgyűlése az éjszakai nyitvatartásról szóló rendeletével teljesen ellehetetleníti működésünket. Ennek okán júliustól be kell zárjuk a Békepipát!

Reméljük és ebben hiszünk is, hogy egyszer valahogy, valahol lesz kedvünk újrakezdeni.

Köszönjük, hogy velünk voltatok és idézve az ókori filozófus Cicero mondatát: „Conqueri fortunam adversam, non lamentari decet.” - A balszerencsét nem siratni kell, hanem legyőzni.”

A rendelet szerint a környékbeli lakóknak hozzá kell járulni, hogy éjfél után is nyitva tarthasson egy hely, de ez a hozzájárulás szabadon visszavonható. Így elég egy lakót megkérni, ha be akarunk záratni egy helyet. Ennyi vér van a pucájukban!

Szóval kedves szórakozni vágyó polgár, vedd meg a piát, és igyál otthon!

Tényleg ez a megoldás?

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr1314081879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása