Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

FELOLDOTTÁK A KIJÁRÁSI TILALMAT AZ IDŐSOTTHONOKBAN! Tájékoztatás nincs, határozat van

idos.jpg

A március 8-án meghozott szociális intézményekre vonatkozó korlátozások enyhítéseit ma megfejelték azzal, hogy az országos tisztifőorvos feloldotta a kijárási tilalmat az idősotthonokban.

Bár erről hivatalos tájékoztatás még sehol jelent meg, közleményt sem adtak ki, egy gödöllői idős otthonban arról tájékoztatták a lakókat, hogy több hónapos szigorú karantén után végre elhagyhatják az intézményt, kimehetnek szeretteikhez, vagy akár bevásárolni - tudta meg az mfor.

Azonnal felhívták a koronavirus.gov.hu honlapján található forró drótot, tudnak-e hivatalos bejelentésről, de az ügyfélszolgálaton kapott információ szerint még nem jelent meg erről jogszabály, sem rendelet – egy szóval még nincs kihirdetett változás.

Ugyanakkor a Nemzeti Egészségügyi Központ honlapját böngészve rábukkantak a tegnap dátumozott hivatalos határozatra, miszerint

a március 8-án kiadott, majd többször módosított kijárási tilalmat feloldják. Maszk viselése azonban kötelező továbbra is a látogatóknak.

Ezzel Magyarország összes fekvőbeteg-ellátó és bentlakásos szolgáltatást nyújtó szociális intézményben elrendelt látogatási tilalmat FELDOLDOTTÁK.

Természetesen a koronavírussal fertőzött személyek továbbra sem látogathatóak és továbbra sem mehetnek ki az intézményből, és a COVID-19 fertőzéssel érintett szervezeti egységek vonatkozásában a kijárási tilalmat fenntartják.

Ezzel a márciusban meghozott korlátozó intézkedések a felvételi zárlat eltörlésével és a részleges látogatás engedélyezése után végre teljesen eltűntek az idősotthonokból.

A fotó illusztráció

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr2215902826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása