Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

SCHMIDT KIOSZTJA TATABÁNYÁN MAGYARNÉ 170 MILLIÓJÁT! Ja, nem, az adónkat osztogatja!

schmidtcsaba-magyarne-scsfboldala.jpg

Hangzatos címen írt Schmidt Csaba bejegyzést közösségi oldalára, illetve kiállt a nyilvánosság elé.

Már majdnem megijedtünk, átgondolta mit is tenne, hogy segítsen a tatabányaiaknak. Méltó szárnysegédjét is maga mellé vette, a legfőbb helyi dohányboltos hírességet, a lassan “200 milliós” Magyarnét.  

“Támogassuk a munkahelyek megőrzését városi szinten!” - írja Schmidt Csaba Facebook oldalán.

Ha azt hitték, hogy ezt éppen budapestre indulásuk előtt tették, amikor lobbizni indultak volna a kormányhoz, kissé tévedtek. A szlogennel mindenki egyetért, hiszen aki volt már jövedelem és állás nélkül, az át tudja érezni a helyzetet.

Az még el is fogadható, hogy a helyi családok megsegítése érdekében Tatabánya városa a 2,5 millió forint árbevétel alatti mikróvállalkozások 2020. évi helyi adóját visszamenőleg az év elejéig engedje el.

A helyi közösségektől, így a tatabányán élőktől is évekre előre elvett milliárdok fényében azonban ahhoz már pofa kell, hogy a 100 m2 alatti üzlethelyiségek építményadóját eltörölni javasolják (az élelmiszer- és dohányboltok kivételével). Azt még megértenénk, hogy a mini elnökükhöz fordulnak, hogy segítse ezen vállalkozókat a központi adók csökkentésével.

Az pedig már kifejezetten vicces, hogy szórakozási utalványban gondolkoznak a fideszes helyi agytrösztben, mondván jutalmul a járvány során tanúsított munkájukért, az egészségügyi dolgozók, szociális szakemberek, rendőrök, tűzoltók, hivatali és kormányhivatali dolgozók, az Agora munkatársai és az önkéntesek) kapjanak egyszeri, 10.000 Ft-os „TATABÁNYA” utalványt, amelyet a tatabányai cukrászdákban, kávézókban, éttermekben vagy a Gyémánt Fürdőben tudnak beváltani.

Nem azért lobbiznak, hogy normális fizetést kapjanak, mondjuk a Kásler-féle minsztériumtól az egészségügyi dolgozók, vagy a Pintér-féle belügytől a rendőrök és tűzoltók, hanem egy utalvánnyal “szúrnák ki” a szemüket. Tényleg ennyire érzéketlen ez a helyi fideszes csapat?

Vajon elgondolkoztak azon, hogy lobbizzanak a munkájukat elvesztők hosszabb idejű ellátásáért? És legfőképpen, a tatabányaiak kifosztása ellen felemelték szavukat?

Addig is a helyi fideszes dohányboltok profitját nyugodtan ki lehet osztani!

fotó: Schmidt Csaba Facebook oldala 

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr3915752872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása