Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

MÁTÓL FOKOZOTT RENDŐRI ELLENŐRZÉS TATABÁNYÁN IS! Mindenféle ok nélkül

rendoriellenorzes-tobbrendor-police-hu.jpg

Különösebb indok nélkül - mondjuk ezt már évek óta megszokhattuk -, az országos rendőrfőkapitány fokozott ellenőrzést rendelt el az ország több megyéjében és Budapesten, így például Komárom-Esztergom megye teljes területén is.

“Az országos rendőrfőkapitány 2020. június 1-jén 00.00 órától 2020. augusztus 31-én 24.00 óráig a közrendet és közbiztonságot veszélyeztető jogellenes cselekmények megelőzése érdekében Budapest, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Fejér megye, Győr-Moson-Sopron megye, Heves megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Komárom-Esztergom megye, Nógrád megye, Pest megye, Tolna megye, Vas megye és Veszprém megye közigazgatási területére vonatkozóan fokozott ellenőrzést rendelt el a közrend és a közbiztonság fenntartása, a jogsértő cselekmények elkövetésének megelőzése, felderítése, illetve megszakítása érdekében.” - fogalmaz a police.hu-n közzétett közlemény.

Az ma Magyarországon bevett gyakorlat, hogy egy szót sem ejt a főrendőr arról, hogy erre miért van szükség, de arról sem miért van rá szükség. Ja, hogy kimaradtak megyék? Arra végképp nincs magyarázat.

Azt talán csak a “vájtfülűek” tudják, hogy gyakorlatilag öt éve fokozott ellenőrzés van érvényben Magyarország legnagyobb részén. Ezzel kapcsolatosan egy két évvel ezelőtti 444-es cikk segít eligazodni, mégis mi ez!

Korábban csak meghatározott időre és egyértelmű indokkal rendeltek el ilyet, például focimeccsek biztosítása idején, vagy egy-egy napra a megyei közúti ellenőrzések miatt, hogy kiszűrjék az ittas vezetőket. 2015 szeptemberében azonban az ország egész területére rendeltek el fokozott ellenőrzést, amelyet újra és újra meghosszabbítottak, legutóbb például május 1-től máig.

Alapesetben a rendőrnek muszáj felmutatnia valamilyen indokot arra, hogy miért állít meg egy utcán sétáló embert, miért kéri el a személyijét, vagy adott esetben miért vizsgálja át a csomagját vagy az autóját.

Fokozott ellenőrzés esetén viszont semmilyen indokkal nem kell előállniuk. „2015 ősze óta pedig ezt bárhol megtehetik az országban, tehát az alapesetnek számító normál igazoltatás azóta lényegében már nem is létezik, hiszen állandó a különleges helyzet.”

fotó: illusztráció / police.hu

 

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr7415733494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása