Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

KÖLCSÖNÖZ MELÓSOKAT AZ OROSZLÁNYI WESCAST, A KIRÚGOTTAK HELYETT! Igazán “jófej” a kínai cég  

wescast-cegoldala.jpg

Ha lehet, egyre érdekesebbé válik a történet a Wescastnál, ahol rengeteg munkavállalónak megszűnt a munkája. Kiderült, hogy kölcsönzött munkaerővel pótolják a dolgozókat az oroszlányi Wescast Hungary Autóipari Zrt-nél, számolt be az RTL Klub híradója.

A kínai cégnél nemrég indították újra a termelést (kipufogóöntvényeket gyártanak), előtte azonban április közepétől állt az üzem, ami után nem akar a cég jelen állás szerint fizetni, a mostani járványra hivatkozva. A termelés leállása után az utóbbi hetekben viszont több száz embertől is elköszönt a vállalat.

Az RTL-nek nyilatkozott László Zoltán, a Vasas szakszervezet alelnöke, akik szerint 180 ember vesztette el a munkáját.

A szakszervezet úgy tudja, a Wescast nemrég kapott egy nagyobb megrendelést, és ehhez keresnek sürgősen munkaerőt, de csak átmeneti időről van szó.

A stábnak azonban a Wescast vezetője azt mondta, hogy ők 15 embernek mondtak fel, a többi munkavállaló maga kérte, hogy közös megegyezéssel bontsanak szerződést és erre a vállalat is hajlandó volt. Azt nem tagadta, hogy partnerük egy munkaerő kölcsönző, akitől összesen nyolc fő érkezett. 

Mondjuk elfelejtett hozzátenni, hogy a munkaerő kölcsönző továbbra is keresi nekik az embereket, ráadásul azonnali kezdéssel, mint a híradóból kiderült.. 

A Vasas alelnöke viszont elmondta, hogy több olyan dolgozó kereste már őket, akiket elküldtek két hete, de vissza is vennék őket. Egy apró feltétel van, fizessék vissza a végkielégítést.

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr215727492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása