Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

KI LESZ BENCSIK KIHÍVÓJA A TATABÁNYAI KÖRZETBEN? Nyakunkon marad a rohadt narancs?

sundiszno-bencsik-ellenzekijelolt.jpg

Lassan nyakunkon a 2022-es választás, a kormányoldalról már el is dördült a startpisztoly, kiválasztotta Orbán Viktor az eddig a körzetet magabiztosan hozó, jól ismert jelöltjüket, a tatabányai politikai kaméleont Bencsik Jánost. Teljesen logikus választás, miután nincs más hadra fogható embere a Fidesznek a környéken. 

Azt gondolnánk, hogy az ellenzéki pártok már gőzerővel készülnek rá, építik a HELYI jelöltet, vagy pedig éppen sárba tiporják a kormánypártot (és akkor egy sündisznót, vagy egy majmot is elindíthatnak, bocsánatot kérek az állatoktól), ezzel szemben azt mondhatjuk inkább, hogy ennek még a nyomát sem látni. 

Persze, rögtön sorolják az ellenzéki térfélen, hogy de most a koronavírus-járvány közepén nem arra figyelnek, de a politika természete olyan, hogy a járványtól függetlenül már jó előre fel kell készülni a választásokra, elkezdeni felépíteni vagy megerősíteni az indítani kívánt politikusokat például, és így tovább. Így egyelőre Tatabányán nem látni, hogy ki lehet majd Bencsik János kihívója. 

Ha az országos politikai pártok a következő választás előtt ugyanazt a töketlen pozíció osztogatást fogják művelni majd , mint 2018-ban, akkor már előre borítékolható a fideszes győzelem, akár még a kétharmad is. 

Nyilván lesznek majd akik megint csalás kiáltanak, meg azt mondják, hogy nem adnák át Orbánék a hatalmat, csak az a baj, hogy ennek az esélyéig el kellene jutni. Az önkormányzati választás szépen megmutatta, hogy legyőzhető a Fidesz például Tatabányán, persze erre azt mondják sokan, hogy ilyen kevéssé szimpatikus polgija kevés városnak volt, mint Schmidt Csaba. A képességeket és politikai tudást tekintve valóban másik ligában játszik, mint elődje, hiszen Bencsik János nagyon ügyesen lavírozik még most is, a kormányzati kommunikáció terhével együtt, hogy úgy tűnjön, mintha ő bizonyos kérdésekben más véleményen lenne, és mer önállóan gondolkodni. Rutinosan ki tudja húzni magát a gusztustalan kommunikációs lózungok tengeréből, amelyet más képviselő társai nem tudnak, sőt nem is nagyon akarnak megtenni. 

Ennek ellenére Bencsik teljesítményét úgy tudnánk röviden jellemezni pestiesen szólva, hogy ő a 

“TATABÁNYAIAK AKTÍVAN SUNNYOGÓ KÉPVISELŐJE”.

Talán abban bízhat, hogy megengedik neki, hogy nem feltétlenül kell majd beleállnia abba az egész pályás letámadásba, amit végre kellene hajtaniuk a helyi csicskáknak, ha Habonyék megnyomják a szokásos piros gombjukat. A Fidesz hosszú évek alatt elképesztő összegekből felépített kommunikációs gépezetét bizony nem könnyű megtörni. 

Az jól látható, hogy a Fidesz bizony nagyon kényelmes helyzetben van, még a mostani körülmények között sem veszítettek igazán a támogatottságukból. Ráadásul az önkormányzatokat is folyamatosan támadják, amivel az ellenzéki képviselő-testületeket gyengítik. 

Tehát a kormánypárti oldalon van egy komoly erőforrásokkal rendelkező, tapasztalt és erős támogatottsággal rendelkező jelölt, aki már többször bizonyította, hogy még a Fidesznél is népszerűbb tud lenni helyben.

És mi látszik a másik oldalon? Bocsánat, hogy így kezdjük, de a látszatból kell kiindulni, arra fognak az emberek szavazni ugyanis, illetve annak alapján ítélkeznek.

Egyelőre a másik oldalon nem látni senkit, akit elkezdtek volna felépíteni ellene. Merthogy 2022-re már nem kérdés, hogy csak abban az esetben győzhető le a Fidesz, ha egyetlen közös jelöltet állítanak az ellenzéki pártok.

Biztosan lesz majd olyan, akinek ezt a szerepet szánják, de ami nagyon szomorú, most semmit sem látni az ellenzék részéről Tatabányán. Ami nagyonn baj, hogy azt sem, ahogyan meg tudnák szólítani a városlakókat, lenne valami releváns mondanivalójuk az emberek számára. Vagy, hogy az épp aktuális problémákra időben tudnának reagálni. Mi készséggel elhisszük, hogy biztosan nagyon sokat dolgoznak most politikailag, és koronavírus-járvány van, meg nem lehet itt semmit tenni egyébként sem, meg különben is ez a rohadt Fidesz már felépítette a diktatúrát, meg most vette el a pártpénzek felét a Zorbán, és a többi. Csak az alternatíva hiánya, na az ne lenne ennyire fájó!

Például itt van az a fránya dolog, hogy az alternatívaként szóba jöhető politikusok! Na, azokat az embereknek csak meg kellene ismerniük. Vagy majd amolyan pártalapon azt mondják, erre kéne szavaznod? 

Azon pedig sürgősen változtatni kellene, hogy a tatabányai emberek felé (és itt ne a pártok rajongóira gondoljanak) meg kellene tanulniuk közvetíteniük az alternatívákat. Teljességgel elmondható, hogy az ellenzék nem tud az emberekhez szólni, nem értik a problémáikat, vagyis inkább úgy tűnik, hogy gőzük sincs róla. Fontos témákat képtelenek kiemelni és abból egy olyan kommunikációs világot felépíteni, ami alternatívaként szolgálhat a kormánypártokkal szemben. Néha már az a kérdés is megfogalmazódni látszik az emberekben, hogy akarnak ezek egyáltalán nyerni? 

Pedig a tatabányai melósokat, polgárokat ki lehet ám rángatni a közönyből, amibe sokan belesüppedtek, fel lehet őket lelkesíteni, csak erős vízió és ügyes technika kell hozzá, és ami nagyon fontos, hiteles, magabiztos politikus. Már most, nagyon gyorsan le kellene zavarni, hogy ki, mikor, milyen pozíciót kap vagy nem kap, és aztán egységesen elkezdeni építkezni. 

Plusz kreatívabbnak is kell lenni verbálisan és a különböző írott felületeken is a Fidesznél, ami valljuk be nem túl nagy kihívás, de a kedves ellenzék jelenleg még ezt sem képes megugrani. 

Erre talán a legjobb példát a Tatabányára importált MSZP-s Bangóné szolgáltatja, ami napokkal az esemény után érkezett hozzánk Budapestről a kórházról hadoválni. Olyan érzésünk volt, hogy a budapesti pártközpontban azt hiszik, hogy Tatabányán hülyék laknak, és elég őket sokkal később informálni.

Vajon miért nem találtak egy olyan tatabányai MSZP-s politikust sem, aki el tudta volna mondani a véleményét erről a témáról? Ha ez így van, akkor ott hatalmas a baj.

Innen azt tudjuk üzenni az ellenzéknek, hogy sokkal keményebben kell dolgozniuk, ha nyerni akarnak a következő választáson, és jó lenne, ha átlépnének végre a 2020-as évekbe.

Különben mennek a levesbe, és itt hagyják a nyakunkon rohadt narancsot

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr7815694438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása