Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

TATABÁNYA 25 HÁZ: az egyik Schmidt Csaba hagyaték, járvány idején ivóvíz nélkül

schmidt-25haz-hir24.jpg

Fel van adva a lecke a jelenlegi városvezetésnek, ugyanis nehéz örökséget hagyott Schmidt Csaba hátra, a befejezetlen és kifizetetlen beruházások mellett.

Talán sokaknak mond valamit Mésztelep, Hatostelep, Baromállás vagy éppen a Barackos elnevezés, néhányan még a történetükről is tudunk sokat, de most egy hasonló sorsú és jelenleg nehéz helyzetben lévő terület került a reflektorfényben, az ún. tatabányai 25 ház (Patak utca). Ami, a sors fintoraként a volt polgármester körzetéhez tartozik. 

Nagyjából száz körüli létszámban élnek itt olyan emberek a Dubnyik völgyi hulladék lerakó közelében Tatabánya mellett egy völgyben, akik, papíron, nem laknak sehol. Pedig lakhelyükért az önkormányzatnak fizetnek bérleti díjat.

Ez a neve ennek az egykori bányásztelepnek, ami a tatabányai bányamunkásoknak épült évtizedekkel ezelőtt, később elbontották, majd az  önkormányzat zártkerteket alakított ki, és ezeket bérbe adta. 

Mindannyiuk lakcímkártyájára az van írva: lakcím nélküli.Az önkormányzat hosszú évek óta tud a problémáról, de egyelőre nem csinált semmit, így félig legálisan, félig illegálisan laknak a viskókban. 

Ami miatt most a reflektorfénybe hozzuk ezt a területet, az a járvány és a higiénia biztosítása. Egy ott lakó keresett meg ugyanis bennünket, hogy próbáljunk meg nekik segíteni, mert nincs ivóvíz, elzárta a vízművek, és szeretett volna egy közkutat legalább, ahonnan hordani tudják a vizet, mert jelenleg a Hetes temetőhöz kell járniuk..

Utána néztünk a problémának, és néhány telefon után kirajzolódott a kép, ami elég prózai. A terület, a vízszolgáltatás ellentételezésénél úgy működik, mint egy társasház, almérőkkel és maradványvízzel. Az ott lakók vízdíjának beszedésével egy ideje gyakorlatilag nem foglalkozik senki, így egy idő után felhalmozódott annyi tartozás, hogy kikapcsolta a vízművek a szolgáltatást.

Mindez klasszikusan azért alakulhatott így, mert valószínűleg senki sem foglalkozott igazán ezzel a kérdéssel. Sem a lakók, sem a tulajdonos önkormányzat, sem a vízművek. Ugyanis kiderült például, hogy néhány ott lakótól meg sem próbálták beszedni a díjat.

És miért mondjuk, hogy Schmidt Csaba öröksége?

Ugyan, ez egy 6 évvel ezelőtti riport, de nézzék meg Báthory Róbertnek, a 24.hu riporterének összeállítását!

25haztb-hir24felirattal.jpg

Ez csupán egy, az egyre gyarapodó külvárosi, lepukkant területek közül, amely az elmúlt évtizedek adóssága.

Telefonjaink eredményeképpen ígéretet kaptunk, hogy a kérdést előveszik, és egy mindenkinek elfogadható megoldással, újra lesz ivóvíz a területen. Ebben az évben egyébként hasonló ügyben a Barackos területén is megindult a rezsi költségek ilyen irányú rendezése.

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr5415635490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása