Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

ÁLLAMTITKÁR: TERRORISTA A TATABÁNYAI TANÁR! Aki nem ért egyet a májusi érettségivel!

maruzsa-zoltan-kormany-hu.png

Óriási harc van kibontakozóban az érettségi körül, amelynek menetrendjét a napokban tették közzé, 1 hónappal a vészhelyzet kihirdetése után és két és fél héttel a tervezett vizsgák kezdete előtt. Igaz ugyan, hogy az eredeti időpont is ez volt, azonban a járvány mindent keresztül húzott és a szakmai szervezetek álláspontja szerint nincs a jelenlegi elképzelés átgondolva.

Az álláspontok különbözősége egészen odáig fajult, hogy az egyik harcos érdekvédő szervezet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) konkrétan meg akarja akadályozni, hogy a szerintük közvetlenül 85 ezer gyereket és 6 ezer pedagógust veszélyeztető érettségit lebonyolítsák. Szerintük nem rángathatnak be csak ezért tízezreket a járványügyi veszélyhelyzet kellős közepén! 

Ebben lássuk be van igazság, ugyanis a járvány hivatalos statisztikái szerint éppen a lapos, de felívelő szakaszban vagyunk és hamarosan le kellene bonyolítani a vizsgákat. Ráadásul új szabályok vannak, tök bizonytalan az egész helyzet, egészen márciusig másra készült mindenki. Ez most nem egy sima számonkérés, hanem életük egy meghatározó szakaszának lezárása. 

A PDSZ nem is bíz semmit a véletlenre, ugyanis a törvényes keretek között megvalósítható, koordinált szabadságkivétellel akarja megakadályozni a május elején megtartandó érettségit. 

“MOST SZÜNTESD BE A MUNKÁT!” 

névvel akciót indítottak. Külön weboldalon nyújtanak segítséget, hogyan tudják a pedagógusok ezt megoldani, és el is magyarázzák mindezt. Így szeretnék biztosítani az egészség védelme mellett az esélyegyenlőséget is, és az egységes továbbtanulási lehetőséget. 

Ehhez csatlakozott a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete is, akik hangsúlyozták, hogy a kormány a szakmai szervezetek, a szakszervezetek véleményének figyelmen kívül hagyásával hozta meg döntését az idei érettségi vizsgával kapcsolatban. A május 4-i határidő ellentmond a bevezetett korlátozó intézkedéseknek. Két hete maradt az iskoláknak az érettségi megszervezésére. A kormány közleménye sok megválaszolatlan kérdést vet fel személyi, jogi, egészségügyi kérdésekben, a technikai lebonyolítás tekintetében.

Természetesen elmebeteg választ kaptak a minisztérium államtitkárától:

Vegyék fel a “Vörös Hadsereg Frakció elnevezést”, ez sokkal jobban lefedné a tevékenységüket - tanácsolta a lakájtévében Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár a májusi érettségi vizsgák ellen ágáló PDSZ-nek.

Szerinte egyszerűen, a járvány közepette is politikai akciókat űz a balliberális szervezet, ezzel az érettségiző fiatalok jövőjével is képes játszani.

Talán sokaknak nem ismerős a név, de a Vörös Hadsereg Frakció (németül Rote-Armee-Fraktion, röviden RAF) egy szélsőbaloldali terrorszervezet volt, amely 1968 és 1998 között tevékenykedett Nyugat-Németországban. Kezdetben olyan neves értelmiségiek is rokonszenveztek a csoporttal, mint Sartre és Heinrich Böll. 

A napokban kiderül, hogy sikerül-e a teljhatalmú kormányzatnak a tanárokat most is megfélemlítenie.

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr9715623898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása