Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

MAI KORONAVÍRUS TÁJÉKOZTATÓ: Fennáll a maradandó szervi károsodás veszélye

mullercecilia-0418.png

Nemrég megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját az Operatív Törzs, azon belül is kiemelt figyelemben részesíthettük a nemzet tisztifőorvosát, mindenki Müller Cecíliáját, aki a napi információkon túl, néhány újabb jó tanáccsal is ellátott mindenkit. 

Kezdésként nyugtatott, hogy a mostani számok egyelőre nem jelzik, hogy robbanásszerűvé kezdene válni Magyarországon a járvány.

Forró téma most, hogy sok szociális intézményben megjelent a koronavírus-fertőzés, az elhíresült budapesti, Pesti úti idősotthon elhunytjainak száma is 21-re növekedett. Ennek kapcsán fontosnak tartotta megjegyezni, hogy országszerte zajlik az a kiterjedt járványügyi vizsgálat, amelyet a napokban az idősotthonokban kezdtek meg. 

Elhangoztak hivatalos információk is ezzel kapcsolatosan:

  • már 18 olyan szociális intézményben vannak fertőzöttek
  • közel 400, egészen pontosan 386 gondozottnál állapították meg a betegséget,
  • a mai napig 33 ember halt meg a koronavírussal összefüggésben
  • 45 dolgozó kapta el,
  • az idősotthonból 268-an vannak kórházban, egy részük súlyos állapotban van, a másik részük csak megfigyelés alatt.
  • mindössze 1 szociális dolgozó fertőzött

Az országos tisztifőorvos szerint a helyzet folyamatosan változik, ezért minden ilyen helyen többször is tesztelnek a nemzetközi, a WHO eljárásrendnek megfelelően. A legfontosabb szerinte ezért az elkülönítés, a teszteléstől függetlenül.

Tartós egészségkárosodás

Felhívta a figyelmet egy komolyan veendő problémára, nevezetesen, fennáll a lehetősége annak, hogy maradandó károsodást okozzon a koronavírus-fertőzés. Ugyanis, a vírus okozta gyulladás különböző szervekben okozhat jelentős károsodást, funkcióvesztést. A vírusfertőzésre a szervezet a gyulladásos immunválaszt ad, előfordulhat, hogy a begyulladt szerv funkciója károsodik. A kezelési protokoll éppen ezért a gyulladáscsökkentésre fókuszál.

Amikor azt kérdezték tőle, hogy miért volt szükség a rengeteg a kórházi ágy kiürítésére, azt válaszolta, hogy 

"Mi Magyarország vagyunk, nem hasonlítgatjuk magunkat senkihez"

Szerinte azonban sok elborzasztó dolgot lehetett látni eddig külföldről, például Olaszországról, amit mindenki szeretne elkerülni, ezzel indokolta a közel 40 ezer kórházi ágy kiürítését.

Egy jó tanács maradt meg bennünk még a sajtótájékoztatóról, amikor azt tanácsolta, hogy akik egy autóval utaznak, például munkatársak, akkor lehetőleg minél távolabb üljenek egymástól, ha pedig tele a kocsi, akkor is – és egyébként is – javasolt maszkot viselni a személygépjárművekben - mondta Müller Cecília.

(via 24.hu)

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr315621638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása