Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

SZINTET LÉPTEK A KORONAVÍRUS TÁJÉKOZTATÁSBAN! Élőben újságíró nem kérdezhet

mullercecilia-fb-magyaroszagkormanya.png

Úgy tűnik, a civilizáltabb országokban követett, a minél sokrétűbb tájékoztatás helyett a kormány az egyre nagyobb titkolózást választja, kiskorúnak tekintve saját lakosságát. 

Mai napon rendezett először, ún. újságírók nélkül online tájékoztatást az operatív törzs, melyen Müller Cecília országos tisztifőorvos, Lakatos Tibor ezredes és Ruszin Romulusz dandártábornok volt jelen. Ahogy fentebb írtuk, újságírók élőben nem kérdezhettek, két órával korábban kellett a kérdéseiket elküldeni az operatív törzsnek. Gál Kristóf, az ORFK szóvivője, mint egy porondmester, a kérdéseket ő tette fel az operatív törzs tagjainak. 

Az elhunyt betegekről Müller Cecília annyit közölt, hogy a három férfinak más betegségei is voltak, és mindhárman 65 év felettiek.

Nézzük a fontosabb kérdéseket:

Miért nincs még mindig a vírus ellen védő FFP3 maszkjuk legalább az egészségügyi dolgozóknak?

Egészséges embernek nincs szüksége maszkra, mondta Müller. Hozzátette: a sebészi maszkokat használják az egészségügyben dolgozók is. Speciális FFP3 maszk pedig akkor szükséges, ha bizonyítottan pozitív beteget látnak el ezek az egészségügyi dolgozók.

Tervezik-e a nemzeti közművek, hogy nem olvassák le a fogyasztói órákat?

Lakatos elmondta, hogy már döntés született arról, hogy felfüggesztik a tartozás miatti vízkorlátozást is.

Mi a különbség a hatósági karantén és az önkéntes karantén között?

Hatósági karantén kötelező, következményekkel jár. Önkéntes karantén olyan jogkövető magatartás az állampolgárok részéről, amit a személy önként visel, válaszolta Müller.

Az Index is több kérdést küldött az operatív törzsnek, többek között szerettük volna megtudni, hogy miért nem tesztelik annak a 13 éves diáknak az osztálytársait és tanárait, akiről a héten derült ki, hogy koronavírusos, de erre a sajtótájékoztatón és egyelőre írásban sem kaptak választ.

fotó: Magyarország Kormánya Facebook oldala

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr8415539044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása