Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

TURZA KÉPVISELŐ NEM SZERETNE KÉJNŐKET A TULIPÁNOS HÁZBA! Mondjuk törvény tiltja

tulipanos_house.jpg

Mókásan indult a mai városi közgyűlés: Turza Károly önkormányzati képviselő egy érdekes stand-uppal indított, amelyből kiderült, nagyon fél attól, hogy kupleráj lesz a Tulipános Házból.

Majd az Agórához kapcsolódó előterjesztés kapcsán, ami a nonprofit cég üzemeltetéséről és költségvetési kapcsolatairól szólt, alapvetően két téma uralta a közgyűlést Ugyan még nem tudni, mikor készül el a Tulipános Ház és senki sem beszél arról miért csúszik most már egy évet, de ez volt az egyik a fő téma a másik pedig a TKTV.

Az Agorában vannak a tévések elhelyezve, és  erre bizony súlyos tízmilliók mennek el a költségvetésből. Mivel az Agora foglalkozik a város tévével is, okvetlenül felül kell vizsgálni, van-e összefonódás a rádióval: magyarán előfordulhat-e hogy a rádiónak is dolgoznak, mindezt közpénzből? Ez a kérdés a főszerkesztőre is vonatkozik természetesen.

A Tulipános ház esetén legutóbb az a döntés született, hogy a hivatal üzemelteti, de erre pályázatot kell kiírnia az önkormányzatnak.

Turza nem, érti miért kell pályázatot kiírni, hiszen a pincében van egy interaktív kiállítás, illetve a büfé üzemeltetése eldőlt, nem tudja, a pályázónak miért lenne jó. Ő személy szerint nem javasolja a pályázatot, nehogy például kupleráj legyen benne.

Szücsné elmondta, a támogatási megállapodás úgy szól, hogy profitorientált bevételt kell produkálni, innentől nincs kérdés, kell-e pályázat az üzemeltetés kapcsán.

Schmidt  Csaba megerősítette Szücsné szavait a Tulipános házzal,  illetve azzal kapcsolatban is, hogy a TKTV működtetése is felülvizsgálható. Egyébként a volt polgármester szerint eddig nem merült fel probléma a tévé működésével kapcsolatban.

Lusztig Péter alpolgármester felvetette a napirend kapcsán, hogy a T-Szol nagy vízfejéből vegyék ki az Agora működtetését, ezzel is deklarálva a kultúra önállóságát. Megnyugtatta Turza képviselőt, hogy törvény is tiltja a kupleráj kialakítását, de egy kaszinót akár el tudna képzelni, mint régen.

A TKTV-ről talán Frankné fejezte ki a helyzetet legplasztikusabban, hogy miért kell a tévé működését átalakítani, annak nagyon egyszerű oka van,hogy akiknek nincs laptopja vagy mobiltelefonja, ők például most ezt a közgyűlést sem láthatják.

Nagyon érdekes volt, hogy a képviselők mennyire megvannak elégedve a tévé tartalmával és a műsor struktúrával, ráadásul ez egyáltalán szóba sem került, hogy kiknek a tulajdonában vannak például a műsorok és a leforgatott filmek jogai.

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr8915482858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása