Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

MA, TATABÁNYA VÁROSVEZETŐI ÜZENTEK A KORMÁNYNAK! El a kezekkel a helyi adóktól

szabadvarosok-tali-dujvaros-0208.jpg

A mai napon Dunaújvárosban találkoztak egymással az októberi választás után, ellenzéki vezetésű megyei jogú városok első emberei, vagy azok képviselői.

Tatabányát Fekete Miklós alpolgármester képviselte, de nem ő volt az egyetlen, ahol a polgármestert helyettesítették, más fontos elfoglaltság miatt.

A tanácskozás első részében a magyar Cseh Katalin EP-képviselőt hallgatták meg, aki beszámolt a 2021-2027-es költségvetési ciklus előkészítésének állásáról és a közvetlen EU-pályázatok lehetőségéről.

A dunaújvárosi esemény legfontosabb üzenete az volt, hogy a jelenlévő városvezetők közleményt adtak ki, melyben felszólítják a kormányt, hogy

  • a következő EU-költségvetési ciklusban támogassa a közvetlen brüsszeli források pályázhatóságának bővítését, 
  • a források döntő részét pedig az önkormányzatokkal együttműködve, regionális programok keretében, arányosan használják fel,
  • a tervezett iparűzési adó változtatása ne lehetetlenítse el az önkormányzatok működését, valamint olyan a lakosság számára létfontosságú feladatokat, mint a tömegközlekedés, az úthálózat fejlesztése, vagy a szociális ellátórendszer működtetése.

Legközelebb Érd lesz a házigazda.

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr5415465218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása