Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

NAGYTAKARÍTÁSBA KEZD A VODAFONE A HUAWEI MIATT: Minket is kellemetlenül fog érinteni

vodafoene.jpg

Eltávolítja európai maghálózatából a Huawei már használatban lévő berendezéseit a Vodafone. A lépés a szolgáltató magyarországi leányvállalatát is érintheti, egyesek szerint azt a legkellemetlenebbül.

Minden használatban lévő Huawei-eszközt eltávolít európai maghálózatából a brit székhelyű Vodafone – jelentette be az Engadget szerint Nick Read, a vállalat vezérigazgatója. A legnagyobb európai mobilszolgáltatót vezető Read szerint a folyamat öt évbe telhet, és a becslések szerint közel 200 millió eurót (mintegy 62 milliárd forintot) fog felemészteni.

A lépés egy EU-s cselekvési tervhez és Boris Johnson brit miniszterelnök múlt heti döntéséhez kapcsolódik, melynek lényege, hogy Johnsonék korlátozott engedélyek mellett, de jóváhagyásukat adták a Huaweinek, hogy a kínai gyártó végezze a brit 5G-hálózat kiépítését.

A HWSW című informatikai lap azt írja, a Vodafone döntése a cégcsoport leányvállalatainak körében éppen a Vodafone Magyarországot érintheti a legkellemetlenebbül, mivel utóbbinál a maghálózati elemeit éppen a Huawei szállította. A magyar leányvállalat 2007-ben, az uniós tagországokban működő operátorok körében elsőként kötötte meg beszállítói, hálózatmodernizációs megállapodását a kínai óriással.

"A kínaiak a magyar operációt egyfajta ugródeszkaként használták az európai terjeszkedéshez, miután a nagyobb leányvállalatok és más operátorok számára is bebizonyosodott, hogy a gyártó rendkívül nyomott árú termékei éles üzemben is beválnak" – fogalmaz cikkében a lap, hozzátéve, hogy a Vodafone hazai leányvállalatánál a maghálózat azóta "vegytisztán" Huawei-berendezésekből áll.

(hvg)

 

A fotó illusztráció

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr8915461558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása