Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

MI LESZ VELED PÉCH ANTAL? Inkább újat veszünk, mint használnák a meglévő eszközöket!

 pech_antal.jpg

Szeptemberben Felsőgalláról Dózsakertbe költözik a legendás Péch Antal iskola, aminek a padjait rengeteg városlakó koptatta anno. Az iskolába 153 tanuló jár és 15 pedagógus tanítja őket. 

Több eszköz, CNC gépek és labor, a könyvtár egy része átköltözik, de a használható, jó állapotban lévő berendezések jelentős része a felsőgallai telephelyen marad. A muzeális tárgyak egy része (miért nem az egész?) az új épületbe kerül, de a bútorok többsége marad a régi helyen, mert Schmidt Csabáék még azt a döntést hozták tavaly, hogy majdnem mindent újonnan vesz meg a város. Komolyan ennyi pénzünk van, hogy régi tárgyakat, és még használható bútorokat dobálunk ki az ablakon, amelyek egyébként emlékek is, csak szeretnénk szólni? 

Jellemző Schmidtékre, hogy a régi épület hasznosításáról, őrzéséről is elfelejtettek gondoskodni, pedig ők aztán nagyon szokták verni a mellüket, hogy így a bányász hagyományok, meg úgy a bányász hagyományok.

pech_anatal3.jpg

Gondolták, Szücsnének és csapatának hadd főjön a feje amiatt, hogyan oldják meg ennek a 6000 négyzetméteres épületnek a problémáját, hogy ne darálja le az idő a az egészet. Ha meg nem sikerül, az új városvezetésre lehet kenni a dolgot. 

Annak legalább örülhetünk, hogy az iskolai szakkönyvtárat legalább átköltöztetik, nem hagyják ott az enyészetnek. Persze mindez sok pénzbe kerül, amit mi, tatabányai adófizetők fogunk fizetni, és Schmidtéknek hála, valószínűleg többet fogunk perkálni, mint alapjáraton, normális döntés esetén kellett volna.

pech_antal_1.jpg

Az se nagyon érdekelte a régi városvezetést, hogy ez az iskola az ingóságaival együtt mennyit jelent a tatabányaiaknak, milyen szerepe van a városi identitás erősítésében.

 

Fotó: Facebook/ Szücsné Posztovics Ilona

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr1015435168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása